There was an error in this gadget

Thursday, August 16, 2012









tahun ni masuk tahun ketiga puasa dekat sydney, jujur banyaaaaak sangat beza dengan dekat malaysia. buka sederhana, sahur sederhana, raya sederhana la lagi compare dengan malaysia. walau bazar setiap ahad, tapi sebab kena beli dengan duit sendiri so beli untuk cukup kenyang perut time buka sahur sikit2.

first year 1/10 puasa dekat glebe. then masuk hall which make life easier, sahur tinggal panaskan je. then makan, the next year dgn this year puasa dekat rumah. enough said, this year we are more sederhana compared to last year, bajet kurang sangat je sebenarnya. tapi cukup makan semua orang.

i had a chance to do terawikh dekat uni last tuesday. lepas habis lab pergi surau makan then solat, then macam fikir bila lagi kan nak rasa terawikh dekat uni ni. solat sini macam lain sikit. tak ada bacaan2 between 2 rakaat tu. terus je sambung. tapi haritu baca panjang la amat sangat. dah terapung2 dah rasa badan. perasaan dia mcm dah give up nak tunggu imam habis baca then ehhh dah rukuk. tiap rakaat macam tu. haha. tapi alhamdullilah la. ada jugak peluang nak rasa macam ni kan. tahun ketiga baru rasa. aku rasa sebab before2 ni lab semua habis pukul 5. third year ni je habis pukul 6 so tak ada pilihan. kena jugak solat dekat uni.

raya? biasa jeeee. sabtu or ahad ni. ontah. sebab ada orang start puasa lain2 then aku start puasa pun mcm lain dari orang malaysia lain. so raya lain la kot. paling lambat raya ahad. ok saja la. tak ada beza pun. raya pergi makan rumah orang. then balik fikir nak buat kerja. fikir je la.

i was going through people's blog, then there was a blog listing the marriage problem nowadays.takut gila baca. takpe la kan. lelaki yang baik untuk perempuan yang baik kan. nak dapat yang elok2. kena la elok2 kan sikit diri tu.


lately ramai sangat tunang kawin. tipu la kalau kata tak nak sesemua tu. mcm cool la pulak kan kawin masa belajar. tapi kata la kalau aku tunang sekarang kawin sekarang. bukan sebab diri sendiri nak. peer pressure je tuuuuuu. so nina. jangan nak mengada. habis belajar dulu.