There was an error in this gadget

Monday, February 14, 2011

aku ni sebagai seorang yang kurang lah amat nya pemalu. kalau tido terbongkang tu.dekat mane2 pun bole.nasib baik macam still bole cover kalau air liur meleleh.tu kalau kantoi. bertambah-tambah lah bahan untuk membahan aku.haha

sepanjang hidup ni kan.yang aku ingat la. banyak kot sebab aku kne bahan.

1. darjah enam. rambut kerinting kembang. pastu org cm ejek2. hah.kan skrg da cantik.terdiam korg.hahahaha

2. aku ni dari azali kurus kering ni. so. dlu kan popualr iklan bonito/boneto mane2 lah. sebab iklan tu cm gne orang tulang2 tu. mmg la seronok org ejek aku bonito/boneto.

3. kerana faktor kurus lagi, kalau aku lalu org cm cakap angin je lalu.konon cam aku kurus sangat sampai lalu pun cm angin je lalu. gile kan.budak sekolah mmg kreatif.

4. name bapak aku tak kne.tp macam seronok je org ejek gne nama atok aku. takde la pelik sgt pun name die. tp nth la.kanak2 kan. zman tu kan popular ejek name bapak ni.so cikgu cm cakap la kat perhimpunan.then org still ejek. sebab cikgu marah ejek nme bapak. name atok takpe. gilo.haha

5.lepas tu. aku msuk skolah dkt rawang tu. org cm pgl aku lenggang. ingat tak? abul kot jerit kat dm. nasib baik aku budak baru time tu. kalau tak mau meletop jugak.haha.sebab jalan macam tu pengetua aku cm marah terlebih dkt aku.haha

6. ni cm tak kne bahan sgt.tp org ingat la. time budak2 baru kne bg speech dekat dpn.dpn budak perempuan la. lepas tu. aku ni kan selamber badak je kan. mane la aku tau.org panggil tudung yg besar tu tudung labuh.aku pun. muke toya nye cm ckp. ni first time la sy rase pakai tudung besar ni. lepas tu semue org cm gelak.aku sebagai budak baru pun macam blur2 je.tp smpi skrg org ingt kot rsenye.haha

7.first time g hiking, korg kne tau.aku ni.nampak je kuat.tp lembik. haha. aku cm bebel2 cakap beg berat.padahal aku bawak bihun je pun. beg tu la berat sangaaaaaaaaat. nak angkat beg pun aku cm nk patah pinggan. kan aku ni manusia bertulang.lemak tk banyak.mmg la tak mampu.pastu aku cm ckp la.beg aku ade bihun.org cm da gelak, tak smpi 10 minit.smpi depan tau aku kecoh sebab bawak bihun. pastu cm nk pgl aku bihun. sy manusia lemah kot.:p

8.satu benda ni smue org tau.tp rsenye dekat sydney baru org cm bahan cm nak mampos.tp baik aku tak cerita sebab kalau cerita.dari kau tak sedar.tros sedar.haha

9. latest, sebab aku cm ske deakt anwar hadi tu, lepas tu anwar hadi tu datang sambung blja dekat sydney plak, aku cm kne g airport amek org on the same day jugak, itu mcm seronok je dorg bahan. dekat msg pun bole bahan,dimana2 pun aku tetap di bahan pasal die. bole plak kan aku blushing time tgkp gamba ngn die. kan gile kan nak tgkp gamba ngn die. kaaan. bodoh la aku ni. malu sangat da.haha

tu je la. tu aku cakap. sepanjang hidup aku ni selalu je kne bahan. so. bahan la. malas aku nak amek port. sekali terguris hati aku ni. hah. padan muka korg.

sem baru nak start da.tp summer school tak habis2. belajar dan terus belaja je la aku ni.haha

oh.sebenarnya.anwar hadi tu. bukannye la obses sangat ke ape ke. cume cm saje2 je la. maaf la ye sebab first impression dekat org yg ade dekat syndey ni macam org dekat sni smue mcm org gile sangat.tidak2.banyak yang normal. dorg je gile, sy normal.hahaha

Sunday, February 13, 2011

kehadapan sedara,

menjadi tua itu normal, menjadi dewasa itu hakikat :p hakikatnya saya muda dari awak banyak bulan jugak la kan.muda jugak saya ni rupanya. it has been a year. kaaaan. :D selamat berhidup selama 21 tahun yang panjang. semoga kehidupan di hadapan makin bagus dan semoga maken kuat bersabar dengan perangai saya.semoga menjadi apa yang diimpikan dalam hidup.serta lain-lain :D

selamat hari jadi. kirim salam ibu bapa ok~


ini agak lame la jugak.tp jauh kan.ape lagi la yang saya mampu. nak nyanyi pun tak mampu.suara sedap.tp bila nyanyi jadi tak sedap.haha

jujur2. nak jadi adam saya kan? baik2 berhidup k:p

Wednesday, February 09, 2011

if only I can change my past kan. aku nak apply engineering pergi europe. if and only if it can be changed kan.hahahaha

Monday, February 07, 2011


Adik beradik, aku rase, semua adik-adik dekat dunia ni kena appreciate kakak-kakak serta abang-abang mereka.Kerana, mereka-mereka ini fikir pasal kau kurang sikit je dari ibu bapa kau. dorang belasah korang ke. or dalam keadaan aku.aku yang selalu kne besalah.oh ngn kakya korg takot plakkann.haha curik duit korang ke. belasah korg ke. tp.dalam hati dorg sure ade korang.haha
trust me, when nobody you can turn on, family will always be there.
adik2ku,dlu sape hah tunggu korg balik sekolah.hah.akak korg ni hah. spe yang bebel2 tunggu dekat bawah.hah.muka ni hah.yang korang belasah sampai lunyai. ni jugak la.haha.tengok.kan da rindu.hahaha:p



Saturday, February 05, 2011

hoi orang kampung. sydney panas hoi. sampai 41. org kate ni paling panas yang mampu di capai sydney. aku yang kuat tido ni pun bole tesedar selepas enam jam je tido sebab panas nak mampos. gile kau. angin pun panas kot.

41 kot

Friday, February 04, 2011

>dengan keadaan summer ini. jarang sekali nampak manusia bersopan. taksub aku kalau nampak orang pakai baju lengan panjang ke. jeans smpi buku lali ke.

tapi serius. setiap kali aku kekelas. aku sangat tak ske kalau macam org blkg aku ckp. kau bayangkan. lecture hall tu macam kerusi kayu2. kire full set kayu lah. lepas tu. beza tinggi mcm agak besar. kalau orang cakap dengan lecture walaupun haram sepatah jadah kau tak paham tapi still akan macam berminat nak tengok walaupun tak sampai sepuluh orang dalam kelas tu sampai kau da hafal suare sorg2 but still aku manusia biase. senang teransang untuk pusing melihat. kalau mcam pusing same darjah sentiase kan. mmg la. nampak sedebuk peha dorg. aku sangat nervous serious kalau ternampak yang tak patot aku nampak. bedebar-debar setiap kali pandang belakang.
satu lagi. bayangkan. rupa cantik da. baru nak turn on, nampak kat ketiak terus turn off. penat kitorang pusing tengok banyak kali nak confirmkan. betul lah mata tak menipu.haha

Wednesday, February 02, 2011


oleh kerana sekarang winter eh. summer dekat sini. keadaan die. panas sangat tahu. sekarang aku tido dengan dua kipas, pusing2 keliling aku. oh.tambah pulak dengan pukul 6 kan da terang, so construction start time tu la. gile hape. panas je hati nak tido. tapi tu la. at least aku rase la jugak summer dekat oversea ni kan. kau ade rase? hahaha. time ni la aku cm. winter.cepat la. lg bes pakai sweater. tutup aurat sikit kan. kalau aku jadi org putih kan. aku cm nak g kelas pakai bikini then habis kelas berjemur. meratakan kulit.hahaha :D
"hujan emas di negara orang, hujan batu di negara sendiri. lebih baik di negara sendiri. di egypt ada pemberontakan. di australia ada banjir. di uk dan usa harga yuran belajar naik berkali2 ganda. gunung berapi meletus di jepun. korea di ambang peperangan. dan macam2 lgi. di kala kesusahan menimpa, barulah nak pulang ke tanahair. nasib baik menuntut ilmu di ipta. :) "
aku copy paste dari blog bob yang die copy serta paste dari kawan die.

untuk aku yang sedang belajar di Sydney Australia, aku tak kesah pun apa die cakap. aku sendiri bersyukur sebab dapat peluang belajar jauh2 ni kan. bukan senang. mmg la ramai rakyat malaysia dekat sni as in dekat sydney ni ade banyak universiti, University New South Wales, University of Sydney, Uni of Newcastle, Uni of Wollonggong, Uni of Macquire.

TAPI kami2 ini semua rase bertuah kot sebab ade dekat sini, dapat rase pengalaman belajr dekat negara orang. kadang-kadang teringin jugak aku ni kan nak rase jadi mahasiswa dekat ipta tu. jadi student yang ade pengalaman best2 dekat malaysia tu kan. tp nak rse belajar dekat sni kne la sacrifice pengalaman belajar dekat sane kan.

di Australia memang. banjir dekat Queensland dekat brisbane teruk sangat. rosak jugak la kot city die tu. lepas tu malam ni ade Cyclone Yasi dekat Cairns, oh tu dalam Queensland jugak.tp atas sikit. lepas tu.org kate. nsw pulak banyak bush fire. dunia kot.

Malaysia sendiri tak kalah di landa musibah kan. Banjir dekat Segamat tu teruk jugak tengok. tapi air tak laju sgt. nampak macam padang jarak padang terkukur jugak la aku tengok bile kawasan tu dah. keadaan yang lain aku tak tahu sangat sebab org tak post pasal benda tu sebab sibuk pasal Mesir.

Belajar dekat sini selain kalau homesick bukannye nak bole balik teruskan.tp dekat sni. belajar nak survive dengan tapak kaki sendiri. belajar susah dahulu dalam kehidupan.lepas tu baru senang. haha

Aku nak jugak rase belajar balik dalam kelas semua melayu, cakap melayu dalam kelas, tapi. rasenya. dah mula langkah aku dekat sini, insyallah aku akan habiskan ape yang aku da mulakan:D

the best place to be is home kan. macam kau menangis gaduh dengan kawan la. lepas tu sure lari dekat mak. sebab kau rase pelukan mak kau tu rase paling selamat kan. same la. kitrg macam mane pun suke dekat sini, tapi Malaysia tetap rumah kami yang kami rase paling selamat dekat sne.:D