There was an error in this gadget

Wednesday, November 16, 2011


Semua benda akan jadi mudah kalau Allah izinkan.



Aku nervous sebab takut belajar banyak2 then benda yang depan mata pun tak boleh nak nampak nanti time exam. haish. tu gunanya doa kan :D


sikit lagi ok nina.

Doa banyak2 untuk aku jugak ok :D

Tuesday, October 25, 2011

kunsw 10/11

setahun dah berlalu. setahun dah lepas. habis sudah tempoh aku dengan KUNSW. sedih jugak la. sebab without umno ni. aku macam takkan enjoy sydney as much as i do now. nobody really know me last year but now i can tell that ramai jugak la yang dah kenal aku. selain aku spammer macam nak gile. ade one time tu .aku kena carik 100 orang untuk join kembara. dang. lagi couple days nak due. orang macam baru 20 lebih. the best way was aku tulis dekat most aku sydneysiders' wall. newsfeed manusia semua penuh dengan aku. it was a great year. and removing myself , lisa and boy do make me step into the real world that i'm no longer the ketua penerangan and they are no longer in kunsw. damn. though meeting in the first sem banyak nak mampos. selain aku selalu membebel bermain dengan qilah serta mon dalam meeting. tapi i had fun. rindu nak meeting banyak2. haha. and the events that we did together. aish. rindu pulak.haha. good things would eventually come to the end kan. i had a great year peeps. kalau kunsw takde. i wont know you guys the way i know you today. =)



azrul's was not here as he took his to the toilet
we had our last bbq together and played the game that needed us to annoy each other. :)
lisa will always with her One Malaysia :D

Monday, October 24, 2011

final exam is just around the corner. i'm trying my best to read every single details and for one lecture note it took me more than an hour to read it. gilos. pergi kelas macam otak kosong. sekadar terjelepuk dalam kelas tak faham apa-apa. tapi aku tetap ke kelas. ambik berkat. tapi aku rasa macam lagi tak berkat.entah. aku bukan siapa2 nak bercakap pasal keberkatan.

sekarang musin lipas german nak keluar. lalat seantero mula melayarkan sayap. angin-angin bertiup kearah lain.

elaun aku tak masuk lagi for sure tapi aku dah start bersenang-senang macam elaun dah masuk. aku rasa ini sydrom orang bajet kaya. kalau kaya aku boleh terima. ok fine. aku memang kaya budi bahasa.


berubah nina.

Open houses


Rumah mereka-mereka yang ada dalam gamba



Kawan jojo.



Kucai + housemates houses


jNadia jaafar, Nadia, Elyna


Rumah aten jannah ++

it has been long kann. sangat.

harini aku baru tahu. nais tu nice. aku yang lame ke bahasa makin dirosakkan.

Raya puasa dah lepas. dekat sini basically Sydney la. pecah2. started from the firsst day of ramadhan. some started fasting on the 1st and some puasa on the 2nd. being in the same class. tapi orang ni still makan. kau dah puasa. aku tak rasa sangat. sudah kelas aku. aku sorang je berhijab.hihi. berhijab :p then raya pun. the same thing la. siapa puasa dulu. die raya dulu. puasa lambat. raya lambat. aku puasa on then first sept. ikot msd. confusing much kan. bersyukur sebab ade peluang rasa puasa dekat tmpt asing. macam beza sangat. before. it used to be nak makan apa time buka. raya macam mana. then now. rasa puasa tu lain. aish. susah nak explain.

first day raya. pagi tu je la sayu sikit2. lepas tu. rasa biasa yang sangat biasa. haha

raya haji tahun ni tengah study leave. last year a day after habis exam. still. takde rasa apa2. cuak kot nak exam.

First day raya :
aku dah bawak buku siap nak pergi kelas. lepas tu rasa berat hati sebab terbayang2 rendah laksa dekat open house.




Open house rumah sendiri :




p/s : kadang-kadang, menjadi biasa itu lebih baik dari luar biasa.

Monday, August 15, 2011

patut aku rasa macam tak suka ape aku rasa selama ni. aku fikir pasal pakwe lebih dari fikir pasal family. siot betol nina. macam mana kau boleh hanyut sangat

Thursday, June 16, 2011

masa stop please so i can spend more time with you guys

Wednesday, June 15, 2011

that is the thing. you are trying hard to be for them during bad times. hearing all the bad thoughts of themselves. being there. provide the shoulders to cry on. and once things are fine. they live on happily. It is not that I'm not happy seeing how happily your life is. but at least try to show a little appreciation to those who were there catching us when we fell.

I'm off the friendship.

Friday, June 03, 2011

three years ago, aku kat matrix lagi time ni. kolej matrikulasi n9.a good friend of mine punya emak macam cakap kat die then die cakap kat aku. kesian kat aku.result bagos.tapi masuk matrix je. sbb result aku kurang satu a je dari anak die.tp anak die dapat offer dah. kesian jugak aku dekat diri sndri. loner sgt kot time baru2 masuk tu. it was hard. the hardest time in life. rase cm emosi dalaman berkocak. siot.ni bukan pms. ni sindrom remaja. roomates? boleh lah. aku ni mmg. suka bajet diri otai sgt.smpi smue org aku rasa skema.hahaha

aku kan selambar badak je. ni pengaruh budak2 dorm dlu lah. lambat camne pun. tenang tu harus. 10 minit before kelas aku bangon. siap lagi awal dari mereka2 yang bangon jauh dari awal dari aku. style tak style. haha

masa bergerak. dah rasa macam belong dekat sana dah. sikit2 lah. aku tak pernah ponteng lecture kot. buat lah tengan malam. sanggup. sespe pernah pergi kms. blik aku dekat c3 ke ape nth. tinggi nak mampos. tp sanggup balik bilik tengah2 hari. sanggup.

upu dapat jugak. uia. sains fizikal. mmg harus aku tak nak pergi. uia kot. berzaman aku kne pakai baju kurung pergi kelas. kot la. tu aku fikie. kondisi sebenar ontah.
dlu either fly atau matrix. mara awal2 lagi kne reject. last choice.matrix.sebab kyn pun masuk matrix kot tu yg aku masuk matrix jugak.

tu zaman kental. lamo jugak aku tak balik rumah. 5 hours kot nak balik. kot. setengah jam nak g pilah. sejam nak g seremban. tiga jam nak smpi rawang, setengah jam naik bus smpi rumah. dari aku balik tu. baik aku tido. cis. tambah tiga jam lagi.aku dah boleh smpi sydney. hahaha

budak2 practikum, heh. tu kot name die. ok je. smue bnde cam ok. then. satu time tu. aku tgh lipat baju kot. then org call. cakap pasal dapat offer somewhere. nervous doe time tu serious. kaut akde offer letter ke ape ke. yang kau ade. ucapan kata2. mau die tipu aku. jatuh jantung den. nasib die tak tipu.

member aku ade cakap jugak. sayang kau pergi jadi cikgu je. sebab kau pandai. mane pergi entah kepandaian aku tu. sekrang ni otak stok kosong je.

kyn nangis bile aku bgitau die. ingt doe time tu.aku tgh jalan celah2 ampaian ckp dgn kau.eh.tepi ampaian. mane2 jelah. sebab kita cm nak fly sesme en. bia lain tmpt asal dedua fly. takpe laaaah. tu la.spe suruh bio kau b ke a2 nth. hahaha. kau dah nak capai cita2 dah kan skrg. chill doe kyn.aku balik jadi cikgu je.kau tu doktor. :p

aku ambik kerana. mummy nak anak die ade yg jadi cikgu. kakya lah ni.degil sgt tak nak jadi cikgu dlu.aku jugaaak. hahaha nak fly punya pasal.

takde motif. cuma tu lah aku nak cakap. heharap aku ok lah kat sini. en en en :P

nota kaki : aku terlupa sebenarnya aku pernah belaja dekat luar selangor

Sunday, May 08, 2011

Ibu Kau Ratu Hati



-Mada Felix Raja- Ibu Kau Ratu Hatiku.

I had a conversation a while ago. Ali was saying macam mane lah boyfriend kau boleh tahan dengan kau. then. tetbe terfikir. aah en. camne eh. lepas tu terfikir secara mendalam. macam mane lah mummy boleh tahan dengan perangai aku ni. kalau cam pakwe tu. baru lagi ni hah die kenal. lepas tu terpaksa ikot angin aku.kalau tak merajuk.haha

adik2 aku dlu ade satu angin.kalau keluar.terutama bulan puasa. dapat brang dorg.terus. bad mood. macam mane lah mummy abah boleh tahan kan.kalau aku.humban je karang.senang hati.haha


basically.
dear mummy abah, i may not call home as frequent as others child, not saying sorry when i was obviously my fault, annoyed you most of the times, merengek, meleseh. name it. I am a master in annoying people. but as far as i'm concern. i'm trying my best behind your back to be a good daughter, a good sister, and a good friend to you guys.
Thank you for supporting me all this while. being there for me, forgiving all the mistakes done. I Love You guys till death do us apart.

Tuesday, May 03, 2011

Futsal tournament. Menjadi salah seorang ahli komiti(committee members) buat aku kenal perangai orang. aku buat kerja agak bersungguh sebab fikir project manager tu rakan sendiri. karang kalau tak buat kerja jadi awkward plak bile bertemu di meja makan.

but everything turned out well. indeed it was a great event. started on time and ended on time.

a night before macam kelam kabut jugak lah. oh. aku tengok movie malam tu. so aku tido jam 5 pagi macam tu kot. pukul 7 lebih sikit dah kne bangon sebab nak g uni . jage pendaftaran yang patotnye pukul 9. then.

aku yang seumo hidup tak pernah main futsal. macam masuk jugak tournament tu kerana nak membanyakkan team perempuan. first time sepak bola futsal two weeks before the game. then a week before tu practice. kne marah ngn coach la. manager lah. hambek kau. team yang baru wujud dgn freshiee ni pun ade coach bagai.

aku dah janji nak hantar aiman pergi airport. mmg dup dap jantung aku. sebab 1230 aku stuck on traffic nak g rumah die lagi. tp. nasib baik sempat. 30 mnt kingsford-airport-uni.

though dapat no 3 dari 3 team. haha tapi. kalah bermaruah. team yang menang pun sipi2 je. aku rasa kalau aku tak bergadoh ngn dumbell ngn raja dari dalam court mesti kitorang mcm boleh menang sikit en :p

tapi takpe. first try. jangan risau. next year aku buat team yang same kuat ngn team hall lelaki. :D
Easter show ahad. 24th April 2011.
Rase oversea gile. serius :D











Monday, May 02, 2011

there are junctions and also dead ends. it depends on which road you are taken. one that not taken before. or normal road that normal people choose. and for me. I chose to spend my easter break with these people to have that much of fun. though what we did was nothing compared to others.

And we spent most of the times in the van guessing the songs tittle. bullying the co-driver, stopping every stops along the way as there must be someone who wanted to pee.drifting to sand dunes. though the people there said we might not manage to get there before 4.30 but we did only by 10++ minutes. see the driverlah kaaan. getting wet and covered by sand all over the body. was smacked down hardly by Ali after only the second time. it hurt for 5 seconds then I was fine. eating at the newcastle uni car parking. thank god sambal ayam was not bad as usual. :D

then. lost in the middle of nowhere. thanks ummil. thanks. hahahhahaha. guilty enough?. it was dark. indeed. felt like we were in a movie. start with bunch of people. and one by one disappear. killed by person who came out of nowhere. cuak tak cuak. at first. we remained calm. acted as cool as possible. I don't really bother on where we were that night. no matter where we would sleep. I have decided to stay indoor. I'm soo done with camping and those other adventure activities.Up to one point. someone got scared. and asked us to turn back. and bla2. we went to lake macquire. and slept by the side of lake. The most convenient place found that night.

Kayaking. hiking or better said as ape nth tu. jalan2 dalam hutan. bila dah start dalam bm. hilang terus bi aku. tengok air terjun. pusing balik. then unggun api. kemas-kemas. balik.

stop by blacksmith beach. star gazing for 10 minutes or less. mcd. then finally. home sweet home :D

for the first time. aku rajin buat chronology perjalanan hidup.












<







Saturday, April 16, 2011






dependent.

aku ade satu bad habit. kata lah aku nak kena kemas rumah. mak aku suruh aku serta kakak aku buat. sebab die kakak.haruslah die lagi bertanggung jawab daripada aku kan. so. bila die dah ade tanggungjawab tu. aku jadi macam sangat malas. sebab aku tau. kalau aku tak fikir sangat pasal benda tu pun ade orang lain yang akan fikirkan bagi pihak. maaf lah semua orang yang aku depend on. dah jadi habit aku. ala. macam habit kau gigit kuku bagi comel. tak boleh nak stop sebab dah terbiase sgt.
tapi selalunye aku akan berazam untuk berubah selepas itu dan lantas setelah beberapa jam aku pun terlupa.




ni gamba aku darjah 3 aku rasa. tapi zaman kanak2 lah. 21 tolak 9 . 12 tahun yang lepas. siot. nak kira tu pun aku guna calculator. berbalik kepada kisah. cikgu yang baju hitam tu dulu ajar aku math. aku tak ingt sangat zaman dulu. tapi yang aku tahu. die adalah sebab kenapa aku hafal sifir. die suka gile tanya sifir. sapa tak dpt jawab tak leh duduk.

lepas tu die guru kelas kot tak silap aku. ade one time tu. tak silap aku lah. ni apa yang aku ingat. pagi tu dah sapu kelas dah. tau je lah bila orang dah masuk kelas. jadi kotor balik sikit2 lah kan. lepas tu die rasa kitrg tak kemas kot. die cm cubit sakit gile ok. lepas tu kne sapu balik. ni tak silappp lah. mane la aku ingt sgt. 12 tahunu yang lepas.

tapi. sebab tu la aku ingt die. oh.aku ingt jugak.cikgu aku darjah empat. kutuk aku dekat kawan2 aku. mampu kaaau. sentap lah kejap.

oh. kembali kepada cikgu darjah tiga ini. lepas tu. habis tu.masuk drjh 4.drjh 5.drjh 6. time darjah enam. kan selalu ade rombongan. pergi melaka. time tu.gile kau tau aku ni. sekolah agama dgn sekolah kebangsaan dedua pergi melaka tau. dedua aku pergi. sebab ape aku tak ingt. tapi salh satunye. ade satu rombongan tu budak yang aku suka tu pun pergi jugak. satu rombongan spnjg tu aku tido. satu lg mmg tak tido lahhh kan. jantung hati ade dekat2. hahahah :p

oh. cikgu aku tu pun ikot sekali. time tu tak silap aku anak dia ade dua. tapi tu lah rasanye last time aku jumpa die.

ade satu lagi. aku ni becok sgt. dari kecik sampai kebesar sangat lah banyak cakap. lepas tu. zman tu. ade budak lelaki duduk tengah2 . tu je. dah hbs cerita.

daaan. dua minggu lepas . die meniggal dunia. over breast cancer. al-fatihah untuk arwah.

kalau bukan sebab cikgu harus saya tak hafal sifir sampai sekarang.
kalau bukan sbb tu. sy tak dpt 5a.
saya tak boleh buat pmr elok2.
saya tak boleh dapat spm bagos
saya tak ade dekat tmpt saya sekarang.

maaf. tak banyak benda yang sy ingt. banyak sgt dosa. pemergian cikgu walaupun kita kenal 12 tahun yang lepas. tpi saya rasa berkesan jugak dalam diri. menyesal sebab tak pernah nak ade effort nak jumpa cikgu. terkilan sebab saya pernah denga dorg cerita cikgu sakit. tapi tak pernah rasa nak pergi tengok.

maaf cikgu. saya tak mampu nak buat apa2 sekarang. mula2 saya tak paham kenapa kawan-kawan saya macam sedih dengan pemergian cikgu. then bile saya terasa nak tulis pasal benda ni. baru saya paham.

you were someone who passed by with time. but someone who we kept in heart. thats you teacher. you surely be missed. we were together for a short moment. but that moment brought me here.

terkilan sebab tak sure aku pernah cakap terima kasih ke tak. T_T please people. at least baca alfatihah untuk arwah.

terlampau banyak nak cakap. tapi yang pasti. hopefully i wont make the same mistake again. appreciate people while there are around.

bila denga orang passed away sebab cancer. aku jadi takot. sejarah keluarga aku kurang bagos dengan cancer2 ni. arwah maklong meninggal time aku form 2 brain cancer. arwah wan aku rasa cancer jugak. cancer tonsil kot. arwah wan yah. yang lain tu meinggal aku tak sure sakit ape. kalau dah sampai ajal aku. harap aku bukan aku yang sekarang time tu .

Tuesday, April 12, 2011

Our interpretation of our world and our experiences,
Impacted by our values, beliefs, fears, and desires
Unique to everyone

perception?




dari jauh nampak ramah. bile dah dekat. they are not who you think they should be. they are being themselves but ain't satisfying enough because they are not high up to your expectation.

die macam kau tak kenal orang tu kau da judge die dulu. contoh orang yang kenal aku lepas habis sekolah mesti tak sangka aku sekolah agama dulu. sekolah menengah yang bertudung labuh apa semua. tu sbb org tgk luaran.check hati sikit. hahahahha :p tarbiah tak meresap ke dalam hati sgt. tgk la suatu hari nanti.

baik atau buruk terpulang lah. yang bagos nya kalau awal2 kau dah rase die tak baik untuk di buat kawan then kau take a step back dan tak berkawan dengan die. then end up kau tau die amek drugs ape semua. bagos lah untuk kau.

yang tak bagosnye bila kau nampak orang berpakaian sopan tudung sopan. nampak lembut. tapi bile dah kenal jadi macam wei.aku ingat die baik.hah tu tak baik.lagi tak baik kalau kau dah terpengaruh dengan die.

aku selalu gak judge orang.tak manusia normal la kalau tak judge orang kan. tp sekrang aku judge dalam hati. sbb kalau aku cerita kat orang pun. orang tu tak rse bnde tu betul. malas aku nak gado.

Thursday, April 07, 2011

kalau aku prefer berkawan dengan melayu instead of kaum lain aku bersikap perkauman ke?

aku mungkin bersikap tertutup tapi realiti kot aku rasa.

kau akan carik orang malaysia
then orang melayu

sebab aku rasa orang melayu ni banyak kelebihan.
walaupun mata aku sepet.
dulu zaman muda org ingat aku cina. wlupun hitam sikit

aku tahu melayu lemah sebab malas.
tapi kalau bukan melayu pandang ke depan untuk melayu.bukan racist tapi bertindak memajukan orang melayu.
ceh. menulis mmg macam orang yang konon berilmu.padahal otak banyak benda merapu.
walau pun aku separuh macam cina melayu mata sepet.kulit gelap sebab ikot abah. tapi semangat melayu aku macam kuat. bukan racist tapi aku bangga jadi melayu. kau ada?

aku rse nak lempang je org yang tulis r ganti ngn w. bersyukur sikit kau boleh sebut r. ingat senang ke. stress kot.

Thursday, March 24, 2011

banyak lepasan spm yang lame2. macam aku punya taraf dan keatas akan cakap. ala. spm je. spm je kott. same macam org yang nak amek spm cakap. ala.pmr je kot. lepas tu.org yg dah hbs upsr tu. ala upsr je kot

ulang alik tu jgk. sbb cerita pasal result upsr pmr spm tu tahan paling lama 2 minggu. eh lagi kurang. seminggu. kadang2 macam aku ni .sampai sekarang ade jugak yang result mbr aku yang aku tak tahu. result sendiri tu mengangap nak ingat.

"spm tu tak penting mane pun, sekarang ni lagi penting'

memang, ade je yang spm tak dpt semua a. tp lepas uni bgos. cemerlang. mantap kerja gaji besar.buat bisnes bagos.

ade je yang tak pyh amek spm pun. boleh jadi jutawan. memang. tp kalau result spm bgos. satu pintu terbukak untuk anda

senang cerita macam ni.

kalau upsr aku dlu tak macam tu well. aku sekolah biase je lower form. ok. kalau pmr aku tak macam tu. aku tak masuk sepintar tu. kalau aku tak masuk sepintar tu.result spm aku tak macam tu. kalau result spm tu tak macam. aku takde dekat tmpt aku skrg. aku bukan dari keluarga senang yang keluarga mampu nak hantar belajar jauh2. mungkin mampu kot. tapi kalau hanta aku sorg. jeles la lagi 4 beradik tu.

hidup ni kan macam rantai. bersambung2. takde yang belakang. takde la yang dpan.

qada' dan qadar tu ketentuan Dia kan :)


p/s : aku dah prepare muka toya kalau2 korang bahan aku. =p

Tuesday, March 22, 2011

semalam aku mimpi aku balik masia untuk wekend je. nina dalam mimpi adalh orang yang kaya.

Saturday, March 19, 2011

manusia.

jangan bercakap tanpa berfikir.

kalau kau fikir aku senyum tanda aku suka. salah la gile. aku senyum sebab malas nak melayan

aku kecoh mmg. tapi kau tahu ape yg tersirat. kau tau ape bad sides aku. kau tahu good sides aku.

kau tak tahu. jangan bercakap macam kau kenal sgt aku. sebab kalau kau kenal aku kau takkan bercakap macam tu.

kenal dlu.selami hati budi dlu baru nak judge aku

kau tahu. setiap kali org cerita kat aku. aku akan tanya dlu. ni rahsia ke ape. aku boleh cerita kat org ke tak. kau ingt aku suka2 sebarkan cerita org lain. aku dah mintak izin la gile.

cara aku lain. tapi kau tak ada hak nak menjadi hakim

oh lupa. hakim dunia mmg banyak


-emo la siot-

manusia tak pernah hargai melainkan die da hilang benda tu kan.
mungkin hari ini takkan menjadi hari ini kalau tak ade semalam

mungkin esok tak akan tiba untuk aku. untuk kau.

tapi percayalah aku yang hari ini takkan menjadi begini kalau tak ada kamu.

mungkin aku patotnya menjadi lebih baik tapi sebab ada kamu aku menjadi begini

kalau itu yang betul nya. tak apalah. aku punya hidup aku yang mencorakkannya. kalau begini jadinya. aku yang pilih

mungkin aku patutnya menjadi seorang yang kurang baik dari aku sekarang tapi adanya kamu aku menjadi diri aku pada hari ini

terima kasih pada kau kalau begitu

siot. aku kearah homesick sebenanya. tgk video orang kenduri kenadar dekat tanah air. denga lagu upin ipin. b suka gile tgk cerita tu. mane tak buat aku agak2 kearah kehomesickan.

denga lagu hujan terus aku teringat zaman habis spm. siot. aku dah tua. 21 tahun ini. tak lama lagi nak kawen.

Friday, March 11, 2011

last 2 weeks macam sangat hectic. tak menang tangan nak buat semua benda.
Last week:
Final on Friday the 4th of march
Jelajah Sydney on 5th March
1st semester 2011 started on 28th Feb
Seminggu berkejar2 macam orang gile. Then
DONE

This week :
Classes and Labs
Farewell Sistah2 Rina,Adil,Ismah,Nadee Selase* (Tuesday)
Netball
Rina went back for good
Graduasi Ismah, Nadee, Adil, Wajdi

Sangat macam terinspired by their success. First class kot.

Congratulations people. Bila dah jadi somebody jangan lupa pulak orang2 yg suka bebel2 kat korg ni :D