There was an error in this gadget

Monday, December 20, 2010

wahai hati. sabar eh. ade hikmah atas ape yang jadi. Tuhan nak tunjuk kot ape yang kau tak nampak selame ni. ade la tu kurang2 dekat mane.

betullah. tak kesah betapa kite nak lupekan satu benda tu. and we believe we are sooo over it. somehow. when we were back to that particular place. benda tu ade je lagi kat sane.

you need to learn to deal with it not pretending yang benda tu tak bagi impact dalam hidup. bongok lah kau.

sumpa aku tak reti nak bersyukur dgn ape yang aku ade. sibuk nak kejar macam kejar bayang2.

wake up nina. wake up. get over it.

Wednesday, December 08, 2010

i have left the teeeennnn. so young lady out there, i know how it feels when love hurts. hahaha :p

trust me on thing, love shits are so much easier than real life problem. :D



if you loose faith once, nobody turns into you. come to me, trust me i can be you shoulder to cry on though i might not be as good as expected. :D

Wednesday, December 01, 2010

kalau dah menjoy tu. makan pun dah tak ingat dah kan. cuba kalau tengah belaja, dan2 tu jugak la nak berak la. nak makan lah, nak kencing lah.runsing saya dengan manusia ni :D

Friday, November 26, 2010

http://www.youtube.com/watch?v=GlAMVH7us9w&feature=related

orang kurus cam aku pun nk workout tahu :p
3 tahun,
berlalu la dengan cepat,
aku tak sabar nak grad deakt quad,
pakai jubah graduation,
mummy abah bangga tengok aku,
menjadi senior yang dipuja.
waaaah. tinggi cita2.hahaha

Thursday, November 25, 2010

used to be someone with no tempered at all. used to be people.used to be.
sekarang, ada apa sikit. sure aku yang dok naik angin macam orang gile dlu.

oh hati, belajar lah besabar. :D

Tuesday, November 23, 2010

setiap kali bukak myuni nak check result. sure hati mengepam darah dengan bagitu dasyatnye laju :p

Monday, November 22, 2010

tahun pertama





first year thingy









korban

bukan pepatah nor kata-kata hikmat. tapi.

random la en.

kata la aku besar, kawan2 aku akan banyak nya datang dari jenis yang sama,

kata la aku kurus, kawan aku banyak dari orang yang kurus

kata la aku pakai tudung, kawan aku akan banyak kalangan itu

kata la aku pakai skirt, kawan aku akan banyak kalangan itu juga


its not a statement saying i just be friend with these kind of people and cant be friends with those who are not en. surely haruslah tidak. =) tapi. itu kebiasaan.

jangan ingat tudung labuh itu baik
jangan ingat pakai sleeveless tu jahat
kalau nak buat bnde tak baik tu, pakai macam mane pon. camtu jugak. lol

sy bukan nak bicarakan tentang cara pemakaian orang itu betul atau salah, cuma, persepsi mmanusia sejagat terhadap cara pemakaian dan perangai mereka.

berkorban itu bukan dengan sembelih lembu sahaja =D

Sunday, November 21, 2010

it wont hurt for knowing. but it hurts for thinking about it.

exam done.now. balik. suprisingly i dont really counting days like others, i need more time to be here kot. :) as next year, surely its not gonna be the same.

frankly speaking, i'm done with first year stuffs. :D

i read from someone's blog, studying overseas is 60% hardness and 40% fun. it used to be that way. sekarang nth takde rase susah sgt. cuti kot. but.sincerely, no really. the people here help a lot, i meannn. a lottt.
thanks people. mhrc 2010 sem 2 :D

Wednesday, November 10, 2010

if anything happen to my results, i'll blame you past nina.

Monday, November 08, 2010

love

loving someone means a lot when their happiness is yours thou you are not part of it.

Thursday, November 04, 2010

you're just being you

just for you to know, i never planned to get to know you. it never crossed my mind. not even once, but somehow us happened, it was planned by others but me for sure. i cant no longer take you as mine, somehow i am giving up to improve things, stop behaving like you. try to be someone else that i can bare to be with. gosh.

i try to be optimize at first, maybe people are rejecting you for the reason they are being them, but you suck stats. for real.
me you no friend no more, i will leave you forever by next wed, for sure.

p/s stat : no hurt feeling k, be nice to me please, just once, <3 stats for life

bilakah

bermonolog dalaman : sampai bila kau nak hidup sebab orang lain. banyak lagi benda nak kena fikir. :D

Saturday, October 30, 2010

men can maximize their reproductive success by seeking youthful partner, where as women can maximize their reproductive success by searching mates that are rich in material resources that can be invested in children. LOL
SIKIT LAGI AKU NAK HABIS FIRST YEAR. HAHAHAHA

Sunday, October 10, 2010

rasa

aku nak balik jumpa manusia yang takkan pernah salahkan aku atas ape yang aku rasa bole?

Sunday, September 19, 2010

aku pun tak paham

me, reserving the feeling for myself somehow hurt so bad. making me a vengeful person. though it may seem to be as small as a bacteria. it may be a joke. somehow. it was the truth feeling of yours just presented in the humor way. it was so unaccepted. it is just me. not you. time wont heal. not this. i am not that kind of person. but that feeling is in me.

kau paham tak? hahahhaahha.

sebab ego aku terhadap diri sendiri begitu tinggi . aku menjadi aku. :D

Wednesday, September 08, 2010

raya 2

raya 1

sedih lor tak balik kampung senanye. sape nk tolong nyang. T_T

bajet je en. hahaha

Sunday, September 05, 2010

jarang

kadang-kadang hati rindu
kadang-kadang teringat
kadang-kadang terimbau
kadang-kadang rasa jauh
kadang-kadang keliru
kadang-kadang sedih
kadang-kadang

kadang-kadang tu jarang sangat. tapi orang lagi fokus kepada yang jarang tu dari yang selalu.
manusia en. takde maknenya nk optimis sentiasa. hahaha.

aku rasa da mula nak bajet beremosi sebab orang da sebok2 nak raya. haha

Saturday, September 04, 2010

none

sy dengan tanpa niat terdengar lagu radja-jujur sebab mereka bergembira kat bawah. then teringat. hahaha.

Friday, September 03, 2010

beza

Suasana Ramadan yang cukup berbeza. Antara Malaysia dan Australia. Antara pesta ibadah atau pesta makanan. Antara nafsu dan syariat. Antara mercun dan AlQuran. Antara solat asar dengan bazaar.
copied from friend's status in fb.

ini betul bukan. kat malaysia sure semua orang sebok pergi bazar. sebok shopping raya.
sebok macam2. hahaha. kami kat sini. sebok meyebok hal orang. haha :p

raya



walau raya lambat lagi.tapi rasa cam nk tunjuk gak :D

Thursday, September 02, 2010

aku cool

hari ini hari khamis.

aku terskip satu separuh nye kelas. tapi aku pegi lagi satu separuh. see. walaupun lambat kerana tak reti2 nk bgon. tapi smgt aku nk pergi kelas masih ade. walaupon lambat setengah jam. aku masih tetap masuk. bia lambat. asal selamat ;)

AKU MMG SUKE GNE WORD 'EN'

bukan ape. nampak bergaye. en en. haha.

lepas tu.aku ske gne perkataaan "cm"
bnde ni cm sng je. cm kacang. ala.cam.cam.cam. haha

lagipun. aku rase. penggunaan words itu. buat aku nampak cool. ko tak rase aku cool ke? hahahahaha

minggu depan korang cuti raya aku kene beljar sbb ade quiz. tak kesah r. baru nmpk cool sket. raya2 pon tak cuti. hahahaha

Wednesday, September 01, 2010

keindahan

menjadi diri itu indah. hahahaha.

entah. kadang2. aku tahu aku tak indah mane. tapi. buat ape nk capai menjadi indah sangat. karang banyak sgt org gila kat aku. hah. tak ke susah. haha ;)

korang kena tengok clip ni sebab aku rasa sangat cool

bnde2 itu adalah konkrit ye. bila frequency of angin. ke. tayar2 kereta tu ke. dah capai same ngn frequency jambatan tu. die akan jadi begitu la.eh.bukan. akan roboh. cit. aku lupa sebab munsabab jadi cmtu. ok.tido banyak sangat :)


ATIQAH RADZALI .aku terharu sbb kau follow blog aku. kire macam aku ni insan terpilih la en. hahah :)


ingatkan diri sendri: aku nk buat post pasal apa aku suka gne perkataan "en" bahaha

Tuesday, August 31, 2010

steps

i am scared for having no feeling at all. i am scared of being me.

i want to be surrounded by people whi have faith in me. people who can simply scold me for being me now. someone who can make me realise to appreciate this oppurtunity. i need them who know me better than i know myself.

emo nak mampos en. hahaha. langkah menjadi wanita :p

Sunday, August 29, 2010

hidup

" fikir sal math pon nk cover" god, i still remember the moment, the first impression after so long no face to face scene. time flies like a powerful flies. fast and undetected. as predicted. ;) it was long time ago. reminiscing those make me feel like i am sixteen again. 16. SIXTEEN. itu dulu kan. zaman sekolah yang datang sekali. '',

that is why i value the friendship with people back there. so that i can feel it again. feeling of being young. innocent. as for me. my rebel phase isn't high school life, it was after that, till now. the transaction phase from a teenager to a WOMAN. being a woman in future somehow freak me out. it is true what they said, the hardest part of life is finding who you really are.

life is terrifying enough to mess with it.

what value you more is being you.

have you ever came across this situation before. you bumped into someone. you know him/her for sure, but you are just afraid to greet him/her as she/he may not know you too. does it ring a bell?

if you ever bump into me somehow. 5 years from now. 20 years for now. anytime. just greet me. as i want to do it as much as you do, i just not have the guts. aku pengecut sket. buat bodoh pandai. buat pandai tu yang tak pandai :)

i miss home. i miss people back there. ini bukan homesick. cume rindu masa itu. :D

Thursday, August 26, 2010

bangga eden;)

chest out.stomach in. good tips in capturing good pictures. bahaha. kalau kau perempuan. harap2 tak buat begitu la eh. tp part masukkan perot tu. wajib ok. aku pon selalu tarik nafas dalam2 ble tgkp gamba. baru la urmph sket.bahaha

kenapa belajar dekat uni of sydney seronok:

1, sydney city. keluar malam2 pon cm ade tmpt bole nk lepak. aritu fifa world cup tu. sampai pagi bole lepak dkt luar tgk bola smbil mengigil manje kesejukan. haha

2, bila ko dekat city, ko akan nampak cm org bandar. dlu cita2 before fly. kunun nk g tmpt2 bandar ni sbb nanti bile balik. ade la perubahan yg mantap dalam diri. hahaha

3, bila duduk city, boleh la kutuk orang2 yg beljar kt suburb yg hulu sket. almaklumlah orang bandar. bahahaha

4, uni saya cantik, google la, sila2 google, university of sydney, hahaha. jangan cakap la, setiap kali jmpe tourist sure cm. have you been to my uni? tak ke bangga den. :D

5, uni kt sni tak macam malaysia, lecture tak wajib, sunat je. ;) takde koko, tute pon tak wajib sgt. though amek attendnce tapi certain subjcts je bnde tu masuk dlm marking. tapi serius tute membantu amat2. kalau g kelas tu. banyak sangat yg tak paham dari yg pahamnye, tak ke parah. haha

6, as aku duduk hall, budak uni aku cam sket. then sure cm. nampak bersusah payah sket la nk g kelas. kire cm. exclusive la. bahahaha. bajet gle aku ini ;D perjalanan aku g kelas tak same macam unsw nye student. kami kne bersusah payah sedikit. kena bangon awal sejam lebih sedikit dari masa kelas. tapi sni seronok ;D

7, malas nk pk da. bahaha. tapi aku percaya. ape yg aku dapat. tu yg terbaik en. :)


membuat kebaikan itu susah. susah tu akan hilang.pahala tu akan kekal,
berbuat tidak baik itu seronok, tapi seronok tu akan hilang.dosa itu akan kekal.

usha lagu ni. gne mr youtube : 150 juta :)

Tuesday, August 24, 2010

282

tangan badan kaki muka. berkulit macam ular serta gatal gileee. ini smue sbb kekeringan. sjok yg kering. panas yg kering. aish. kat malaysia tak macam ni pon. bahahahha.

Monday, August 23, 2010

selamat hari bapa

Biasanya, bagi seorang anak perempuan yang sudah dewasa, yang sedang bekerja diperantauan, yang ikut suaminya merantau di luar kota atau luar negeri,yang sedang bersekolah atau kuliah jauh dari kedua orang tuanya...Akan sering merasa rindu sekali dengan ibunya..Lalu bagaimana dengan AYAH?

Mungkin kerana ibu lebih sering menelefon untuk menanyakan keadaanmu setiap hari, tapi tahukah kamu, jika ternyata ayah-lah yang mengingatkan ibu untuk menelefonmu?

Mungkin dulu sewaktu kamu kecil, ibu-lah yang lebih sering mengajakmu bercerita atau berdongeng, tapi tahukah kamu, bahwa sekembalinya ayah dr bekerja dan dengan wajah lelah ayah selalu menanyakan pada ibu tentang khabarmu dan apa yang kau lakukan seharian?

Pada saat dirimu masih seorang anak perempuan kecil.Ayah biasanya mengajari putri kecilnya naik basikal .Dan setelah ayah mengganggapmu sudah boleh menunggangnya, ayah akan melepaskan roda bantu di basikalmu .Kemudian Ibu bilang : "Jangan dulu ayahnya, jangan ditanggalkan dulu roda bantunya", itu kerana ibu takut puteri manisnya akan terjatuh lalu terluka....

Tapi sedarkah dikau?Bahwa ayah dengan yakin akan membiarkanmu, menatapmu, dan menjagamu
mengayuh basikal dengan seksama kerana dia tahu puteri kecilnya PASTI mampu melakukannya.

Pada saat kamu menangis merengek meminta alat permainan yang baru, ibu menatapmu hiba.Tetapi ayah akan mengatakan dengan tegas : "Boleh, kita beli nanti, tapi tidak sekarang" Tahukah kamu, ayah melakukan itu kerana ayah tidak ingin kamu menjadi anak yang manja dengan semua tuntutan yang selalu dapat dipenuhi.



Saat kamu ditimpa sakit , ayah lah yang terlalu khawatir sampai kekadang sedikit membentak dengan berkata : "Sudah di beritahu! kamu jangan minum air sejuk!".Berbeza dengan ibu yang memperhatikan dan menasihatimu dengan lembut.Ketahuilah, saat itu ayah benar-benar mengkhuatirkan keadaanmu..

Ketika kamu sudah beranjak muda remaja..Kamu mulai menuntut pada ayah untuk mendapat keizinan keluar malam, dan ayah bersikap tegas dan mengatakan: "Tidak boleh!".Tahukah kamu, bahwa ayah melakukan itu untuk menjagamu?Kerana bagi ayah, kamu adalah sesuatu yang sangat - sangat luar biasa
berharga..Setelah itu kamu marah pada ayah, dan masuk ke kamar sambil membanting pintu...

Dan yang datang mengetok pintu dan memujukmu agar tidak marah adalah ayah.Tahukah kamu,bahwa saat itu ayah memejamkan matanya dan menahan gejolak dalam batinnya, Bahwa ayah sangat ingin mengikuti keinginanmu, Tapi lagi-lagi dia HARUS menjagamu?

Ketika saat seorang teman lelaki mulai sering menelefonmu, atau bahkan datang ke rumah untuk menemuimu,ayah akan memasang wajah paling cool sedunia.... :') ayah sesekali menguping atau mengintip saat kamu sedang berbuall berdua di ruang tamu..Sedarkah kamu, kalau hati ayah merasa cemburu?

Saat kamu mulai lebih dipercaya, dan ayah melonggarkan sedikit peraturan untuk keluar rumah untukmu, kamu akan memaksa untuk melanggar jam malamnya.Maka yang dilakukan ayah adalah duduk di ruang tamu, dan menunggumu pulang dengan hati yang sangat khuatirdan bimbang.Dan setelah perasaan khuatir itu berlarut - larut.Ketika melihat puteri kecilnya pulang larut malam hati ayah akan mengeras dan memarahimu..Sedarkah kamu, bahwa ini kerana hal yang di sangat ditakuti ayah akan segera datang? "Bahwa puteri kecilnya akan segera pergi meninggalkannya"



Setelah lulus SPM, Ayah akan sedikit memaksamu untuk menjadi seorang Doktor atau Engineer. Ketahuilah, bahwa seluruh paksaan yang dilakukan ayah itu semata - mata hanya karena memikirkan masa depanmu nanti.Tapi ayah tetap tersenyum dan menyokongmu saat pilihanmu tidak sesuai dengan keinginan ayah.

Ketika kamu menjadi gadis dewasa.Dan kamu harus pergi kuliah dikota lain.ayah harus melepaskanmu di bandar.Tahukah kamu bahwa badan ayah terasa kaku untuk memelukmu? Ayah hanya tersenyum sambil memberi nasihat ini - itu, dan menyuruhmu untuk berhati-hati.Padahal ayah ingin sekali menangis seperti ibu dan memelukmu erat-erat.Yang ayah lakukan hanya menghapus sedikit air mata di sudut matanya, dan menepuk pundakmu berkata "Jaga dirimu baik-baik ya sayang".Ayah melakukan itu semua agar kamu KUAT....kuat untuk pergi dan menjadi dewasa.

Disaat kamu kesempitan wang untuk membiayai perbelanjaan semester dan kehidupanmu, orang pertama yang mengerutkan kening adalah ayah. Ayah pasti berusaha keras mencari jalan agar anaknya boleh merasa sama dengan teman-temannya yang lain.Ketika permintaanmu bukan lagi sekadar meminta alat mainan yang baru, dan ayah tahu ia tidak mampu memberikan apa yang kamu inginkan...

Kata-kata yang keluar dari mulut Ayah adalah : "Tidak.... Tidak boleh!" Padahal dalam batin Ayah, Ia sangat ingin mengatakan "Iya sayang, nanti ayah belikan untukmu".Tahukah kamu bahwa pada saat itu Ayah merasa gagal membuat anaknya tersenyum?

Saatnya kamu berjaya sebagai seorang sarjana. Ayah adalah orang pertama yang berdiri dan memberi tepuk tangan untukmu.Ayah akan tersenyum dengan bangga dan puas melihat "puteri kecilnya yang
tidak manja berhasil tumbuh dewasa, dan telah menjadi seseorang" Sampai saat seorang teman Lelakimu datang ke rumah dan meminta izin pada ayah untuk mengambilmu darinya.Papa akan sangat berhati-hati memberikan izin..Kerana Ayah tahu.....Bahwa lelaki itulah yang akan menggantikan posisinya nanti.

Dan akhirnya....

Saat ayah melihatmu duduk di kerusi pelaminan bersama seseorang Lelaki yang di anggapnya mampu menggantikannya, Ayah pun tersenyum bahagia..Apakah kamu mengetahui, di hari yang bahagia itu ayah pergi kebelakang pentas pelaminan sebentar, dan menangis? Ayah menangis karena ayah sangat berbahagia, kemudian ayah berdoa....Dalam lirih doanya kepada Tuhan, Ayah berkata: "Ya Allah tugasku telah selesai dengan baik....Puteri kecilku yang lucu dan kucintai telah menjadi wanita solehah yang cantik....Bahagiakanlah dia bersama suaminya...rahmatilah kehidupan mereka Ya Allah"

Setelah itu Ayah hanya mampu menunggu kedatanganmu bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk...Dengan rambut yang telah dan semakin memutih....Dan badan serta lengan yang tak lagi kuat untuk menjagamu dari bahaya....Ayah telah menyelesaikan tugasnya....Papa, Ayah, Bapak, atau Abah kita...Adalah sosok yang harus selalu terlihat kuat...Bahkan ketika dia tidak kuat untuk tidak menangis...Dia harus terlihat tegas bahkan saat dia ingin memanjakanmu.Dan dia adalah yang orang pertama yang selalu yakin bahwa "KAMU MAMPU" dalam segala hal..

Ana mendapatkan notes ini dari seorang sahabat, dan mungkin ada baiknya jika ana berkongsinya kepada sahabat-sahabat ana yang lain.Yup, banyak hal yang mungkin tidak bisa dikatakan Ayah / Bapak / Papi kita...tapi setidaknya kini kita mengerti apa yang tersembunyi dibalik hatinya.

wallahu a'alam.

sebelum raya

week5.longlong way to go. secara jujurnya. sy takot sem ni nk habis.takot jadi macam sem lepas. usaha cm da tatau nk ckp pe. tp hasil cm. aish. down to earth habis da gue ;) takde rezeki kot. ade hikmahnye tu. msti nk tunjuk.tu la.slme ni riak sgt. pe nak smue dpt. nk duit rakyat dapat. nak pergi oversea dapat. ni je yg tak dpt. ade hikmah tu. berusaha lagi nina oi. ;D

3 and half months to go. bapaaak lamee. where as for you. 2 bulan lebih. gle nk mengade. fly lambat. balik nk awal2 sgt je. blsh kang. haha

dugaan tu perlu dalam hidup. supaya kite sedar kedudukan kita. jangan asyik mendongok dagu ke langit dengan hati yg riak je. belajar rendah2 diri sket. rase sket diri tu hina. cis. betol la. since result keluar. aku rase hina je. malu dengan rakyat malaysia. mendada dengan riak. belajar oversea konon. result macam tahi. bahaha. tapi . sy sedar jugak la sket2. jangan nk lawan ckp makbapak. dorg suruh pergi kelas. jangan ponteng. jangan nk bajet ko tu bijaksana sangat bole beljar sendri. duit rakyat tu ko membazir. bahahaha

sy menjalani kehidupan yg sehat. bangon di awal pagi.kemudian berjalan ke uni. malam buta baru balik dan seterusnya :D

hei u. tak payah la sakit ok ? :D

selamat berpuasa hari ke...
ko kire la sndri hari yg ko bace ni da hari ke berapa puasa k.:D

raya ni saya tak balik pon. time ni la nk uji tahap kekentalan diri.hahahha. saya bukan ape. bukan tak nak balik.tp tula. tak cuti en. hahaha. cuti sy dkt hujung2 sem nanti baru la die reti nk tonjolkan diri. takpe la. sket lg nina. sket lg. otak sy da jem la. arini sydney sjok cm nk gile. aku plak pandai g pakai slipa. mmg harusss lah kaki rase cm nk patah sbb beku kesejukan. haha

p/s : saya rase macam da nk matang la. bahahahhaha

gambar2 ini adalah selepas berpenat lelah menangkap gamba bajet kot2 nk hanta salam perantauan la.then. mereka cm ajak. pakai baju melayu begitu.huhu. sy pon. ok je la. :) smue tu final sem da. sy je kanak2 ribena lg.haha

Thursday, August 19, 2010

wahaha

pada mulanya sy smgt nk try student exchange. kemudiannya. sy teliti punya teliti. semua nye kne support sendri. kecuali tuition fees. sy nk g europe. tapi tula. flight pon bayo sendri. haish. pudar perasaan ingin belajar bersungguh2..hahahhaha

Tuesday, August 17, 2010

279

salam perantauan

ini gamba yang sy dengan bajetnye menghanta ke utusan ;) hanta nak dua je. sbb satu lg tu nk tulis sekolah2. satu lg tu nk tulis time foundation dulu. org tu la. die g limitkan. ucapan tk bole nk panjang2. bayangkan kalau dalam gamba 20 org. haruslah ucapan panjang berjela. :)

owh. mari saya nk becerita. kalau anda tak berpuasa kat sni. i mean sydney la. tempat lain tak tahu la. mule2 tu. agak segan la nak makan secare terbuka. owh.tidak .masih malu lagi.haha. tp dalam lecture hall tak malu la. tp still pandang sekeliling tgk.kot2 ade org melayu ke. org islam ke. nervous jugak sebenarnye.huhu

tapi as sy duduk masia hall en. die tapau kan tok sahor.ape lagi. bwk g uni la.jadi lunch. takde keje nk bgon pepagi buta semata nk makan bnde yg bole di makan pada waktu tengahari.haha. ;)

dua hari sy duduk hall. berjaya ke kelas dengan jaya nye. tolak tepi la terlelap mase kelas psycho. yg tu mmg tak le tahan da mata. bayang kan la. tido satu lebih. 6 lebih kene bangon. then naik bus 7 lbih. LEPAS ITU PERLU JALAN KAKI 20 MINIT. maaf la orang2 yg nk bayangkan sy gemok. rasenye mmg tidak la.bahaha. harusla aku penat. dalam bus pon rase nk terlelap. gle perantau betol ni.hahaha

esok kelas sy start lambaat. PUKUL 9. ok. selamat malam .



sy da tak homesick sangat. sbb banyak lagi benda nk fikir selain nk homesick2 ni.haha


p/s ; ko ingt ko ade orang gaji eh kat sni yg nk buat semua benda tok ko.

Sunday, August 15, 2010

post

kadang-kadang. dua hari pon macam2 bole berubah. kejap je sangat tp perubahan tu besar. tapi tu la. hidup en. kalau tidak berani jangan lintas jalan. takot terberhenti tgh jalan. kne langgar. mati. ;) ade kaitan di sana sinun tu. try la kaitkan k ;D

bnde kalau tk kne care. niat baik pon tak jadi :D
sekarang ni di merata2. ade video pasal dosa facebook 24 jam. niat tu saya tahu baik. saya tahu apa yg anda cuba sampaikab. saya pon fikir juga benda2 begitu. tapi. aib org tu kena la jage en ;) kalau gamba sy among the pics tu. rasenye. berapi jugak saya. bukan apa. malu. mmg la bole nk kate. oo. tahu mapu. upload kt fb. tunjuk kt org. tak malu pulak. keadaan itu berbeza. tak sama. letak tmpt anda pada tmpt mereka2 yang ada dalam gamba tu. apa perasaan anda? ;)

saya da duduk di malaysia hall sdney. smlm buka makan nasi beriyani. wahahahaha. esok kelas pukul 8 . jarak nk g uni tanpa kesesakan jalan raya adalah 30 minit. pagi2 en org g kerja. sy perlu gerak pukul7. bayangkan laaa. hahaha ;p

Wednesday, August 11, 2010

ramadhan

semua benda ada kali pertama en. sangat mustahil untuk ada kali kedua kalau takde kali pertama. :)

ini first time sy puasa kt perantauan.ceh.haha

mcam sangat celaru. haha.



tgk peta tu. sy sekarang kt sydney. sekeliling sydney, smue puasa khamis. newcastle. melbourne. tasmania. brisbane. khamis juga. pastu2. ade satu kawasan ni. kwsn org islam kt suburb sydney gak la. mereka pun tak puasa lagi. tak kesah la.asalkan. smua org kt sni yakin harini ini hari rabu da start satu ramdhan. redha je la :)

pastu2. terawih en. dengan aiisyah je la. berdua en. lawak. bayangkan .selama ni tak pernah nk amek tahu. tetbe kne sendiri2. jemaah. cm dok bantai glak je. dedua cm terkial2 .haha. but.it was a great experience la. :) untuk semua bakal suami. belaja2 la buat terawih k. susah hidup karang.haha untuk mereka kat malaysia atau negara islam lain. bersyukor la selagi mudah bagi anda untuk ke masjid. pergi la k ;)

first day puasa. saya g kelas en. tetbe plak la harini semua org dok smgt nk minum air dalam kelas. sy pon tak paham sgt. perasaan sy mungkin.hahaha.

walau sy dok jauh . sy puasa macam org lain juga. sy tak bole makan secara terbuka kalau tak bole puasa. sbb nanti menimbulkan fitnah terhadap agama sy.
ble da jauh. kesedaran agama tinggi. sbb kite bukan bawak diri sendri je. bawak maruah keluarga. sponsor. negara serta agama. ;)

sahur sy macam org lain jugak. lpe plak nk cerita.haha. pagi2. kejot aiisyah. sahor. subuh. tido. bgon. kelas. biase la tu en, huhu. tp sy rindu uniten. sangat2. nanti sy cerita k :D

buka? terima kasih kerana harini habis lab awal. rezeki kot dpt tutor yg tak check sgt.tanda je.haha.

menu: ikan bilis goreng.ngn sambal. hahaha. tak sedih pon. biase je. ;D



salam perantauan dah tangkap. tinggl nk plh serta hanta. nanti da plh sy tunjuk k


kehadapn semua orang. selamat menyambut ramadhan yang mulia. moga kali ini lagi baik dari tahun lepas. kalau ini jadi yg terakhir. buat la yg baik2 agar tak menyesal :D

kehadapan keluarga. jangan sedih na takde kt rumah k. nanti na balik. kite puasa olok2.haha

kehadapan rakan2. : tahu. mesti korg nk ajak buka ramai2 en. takpe. redha je. tolong la.anta kad raya kt aku. alamat? sila google malaysia hall sydney.huhu

Sunday, August 08, 2010

ego tercalar

masing2 ade ego sendri. as mine, ego sy, kalau org tahu perasaan sedih sy, itu ibarat ego sy terclar ngn sgt. zussss. cm dalam la kunun. haha

puase da dkt en. couple days to go. saya tak nak puase kt sni bole?

raya kt rumah bole?

mmg la keadaan sekeliling tak berubah. tapi perasaan berubah. haha

Sunday, August 01, 2010

272

kehadapan semua.
saya bukan macam wanita. sy wanita ye. ecehceh. huhu.
sy pon taktahu nk describe diri bagaimana. pada mulanya saya ingat. ah. ramai je perempuan seperti saya. kasar. ganas. kurang sopan. pakai seluar nk londeh je. then. selepas sy mengusha ramai para gadis di sni. melayu la. serta di tempat yg sy melawat. cisss tkde sorg pon macam sy. gle aku ni manusia perempuan yang pelik ke apakah. tkde sorg pon yg blkg seluar kt bhgian kaki tu terkoyak mcam sy. kan da kte. sy suke pakai seluar labuh2. itula yg labuhnye. sapu lantai. even kain sekolah sy pon begitu. then. sy tak sopan. erti kte tk sopan yg sebenar. tu kalau dlm realiti hidup yg normal la. kate la nk jmpe bakal mak mentua serta bapa mertua. mmg la tros aku berubah jadi manusia plg sopan yg dorg pernah tgk. hati kne beli dlu. huhu.

apa benda nth aku merapu. oh. btw.

si encik yg kate muka sy dull tu kate. die tak sangke sy bole masak. eh tk. die tk sngke sy pandai masak. sbb die ingt sy anak manje yg tak retj buat kerja rumah langsung. hei. adik sy tiga orang kot. lelaki pulak tu smue. paham tak kaitan?mesti tk en. sbb tkde kaitan pon.
sekian.
nak tido.

jujur dari hati -orang dull- ;)

271

melihat kembali gambar2 ketika di uniten. gambar2 raya.gambar kampung. dah bole terbayang kepanasan kt malaysia. :') sedikit bulan lagi. :D


kenapa bantal kt malaysia selesa tak macam bantal dekat sini eh?

sekarang dah hujung winter, sydney dah panas, bgos ada. tak bgos ade juga. tak kesah la.sydney bes juga huhu

menonton himym, long distance dalam cerita itu tak berjaya. oleh itu? will us work? hahahaha

Saturday, July 31, 2010

270

HEI YOU. PROFILE PICTURE AKAK YOU SANGAT COMEL LA.


HAHAHAHA

Friday, July 30, 2010

269

dalam diam2.lagu raya mengusik2 jiwa jugak rupanya.

jangan sedih pagi ini tak dapat kita bersama meraikan aidilfitri yang mulia.


banyak la die kate jgn sedih.harus la sedih.raya kot. ade kelas pulak tu. tute lg tu. harusla aku tak nak ponteng sbb sem ni aku nk berubah.:) sy tak pernah oo raya tak blk kampung. so. bayangkan lah perasaan yg menghambat jiwa saya tika ini.hahhaha

Wednesday, July 28, 2010

268

let see. orang selalu suruh orang lain sabar.

first thing first. kite try suruh diri sendiri sabar.
"perot.sabar.releks dlu k. berak nti r. kte tgk movie ni smpi hbis dlu k"
i tried that and failed. hahahaha

practice suruh diri sendri saba ngn diri sndri dlu ok. ;)

winterbreak

ini adalah cuti winter saya. :)
welly


brisbane


saya nk phone sy sentiase macam ni bole?


there is a distance but there is always us


auckland


gold coast


saya da jumpe semua rakan yang buat foundation same2. i miss the past so much till it hurts. pernah denga quotes itu? harusla en.

saya survive berjalan sorang2. walaupun kelihatan macam orang takde kawan. sure org cm. "ko takde member ke yg nk gerak ngn ko?" agak r.spe je la yg sudi jalan ngn aku en. kamu? ko? anda? tak en.nk buat bagaimana? nasib badan.hahaha. takde r. senang gak la gerak sorg2. yg susah nye. ko nk g toilet susah sbb tak bole tgl barang. org yg jmpe ko lepas ko dok sorg2 tu pon susah gak.sbb kne denga ko bebel sbb ko takde org nk bercakap dlm tempoh yg lame. haha. ko takle nk dok senang lenang then cakap kt mbr ko " wei.ko belikan aku hot choc bole?" semua sendiri kne buat.hahaha. in the end of the journey. my last stop was dunedin. it was hard to say goodbye again. but hey. we managed it.long way to go. hardest part is soon to reveal.haha

now.as classes da mula. saya tinggal sorg sekrang. as nani moved out weeks ago. jgn risau. die da hbs baya sewa rumah da.kalau blom.ak da hambat da die ngn penyapu.haha. again.tak pyh kesian. saya ok je. seriously i am alright. kurang sket dosa kot.takde org ko bole ajak mengumpat. ;p

i will move out soon too. tmpt yg jauh. for sure. kadang2.tak terbayang aku nk dok jauh2. bayangkan. tadi. class at 9. i woke up at 8.45. the class is 10 mins walk. sy mmg sntiase ada jalan penyelesaian.hahaha. bgon. sarung baju pe sume. angkot sesmue g toilet.gosok gigi.basuh muke.sarung tudung.then off to go.haha. itu rumah dekat.kalau jauh. people change dude. people sure do.


i need to find myself back. there is a leak somewhere,part where i cant reach. help me find me.

Wednesday, June 30, 2010

nina

tension tak anda kalau anda nk g tgk bola. game best. tapi tak bole.

SATU : bus takde.
DUA : anda ada hal pagi2 buta esok.

mesti la en.en2.haha.

sy nk mandi.tapi malas nk gerak. pe nth nk jdi. nk buat cmne.sy terima diri sy seadanye.haha

selama empat bulan. dan lebih.aku cm.dok cuba mengingati lagu yg dorg dok nyanyi time kt berkelah. at last. lgu akulah kekasihmu. hahaha. takpe.bia lambat asal tahu.hahaha

bukan nk cakap poyo ke pe en. tapi. sy rase. sy blk nti. sy bakal menjadi loser thap tertinggi sebab lagu baru smue saya tatau. haha. channel video pe yg wujud kt sni pon sy tatau. yg sy tau.isnin ade desprate housewife. then ade brothers and sisters, tp syg.brothers and sisters da hbs. huhu

sy cuti en. mood merapu kurang. mood berehat tak ingt dunia on.hahaha

btw. nina yang perasan tu bukan sy. sy nina yang humble.haha

zillionnthanks




1 ) Thank & link the person that gave you the award.
TERIMA KASIH SHAFIQAH ABDUL HADI. tho things didnt work out between us.i'm glad that we are still cool.hahahahahhaha

2 ) Pass this award onto 5 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
LIYANA JAWAHIR, FAIDZAL, ATIQAH RADZALI, AESYA NADHIRAH, DEDDYMASRA

3 ) contact said blog n let them know they've won the award
dorg kte dorg bukak blog ak setiap hari. so, perlu eh?hahahaha

4 ) state 5 things about yourself

nombor satu : saya sangat suka memalukan org. sbb sy sendiri tak tahu malu.MAAF. haha

nombor dua : saya ada hati yang baik. tapi anda takkan tahu itu. =p

nombor tiga : jangan kenal dengan saya kerana anda akan rasa saya sangat menarik.nanti anda jeles.hahaha

nombor empat : orang suka kate sy macam gangster. tapi tak kasar. saya pon tak paham.lol

nombor lima : saya suka nangis tersedu2 kalau.. rahsie ah. nanti korg tau r kelemahan aku.pe daaa.hahaha

lima amat tidak cukup untuk menerangkan diri ini.hahaha

Friday, June 25, 2010

265

went through the old posts. lawak habis. hahaha

dgn english terabor. bukan nk kate skrg bgos. but hey. improve la sedikit ;)

skrg byk typo je r ;p

dlu cm beremosi. sangat. nampak sgt kanak2. dlu 18. sekarang 19 thun lbh. anjakan paradigma la tu en ;)

selepas yg sy dah lalui. ceh. cm skema gle bunyik en. haha. selepas semua perkara yang pernah berlaku dalam hidup. sy merasakan. kite tak perlu la nk tunjuk emosi sangat. nanti ble tgk ke blkg blk. malu sndri je. nk msuk muka dlm sleeping beg je. tp nk sbb nti panas. haha
belajar dari pengalaman bukan. dlu sy kasar. sekarang saya lembut. *gelak dalam hati sila* haha
dlu sy muda remaja belia. sekarang macam makcik2 da rsenye. pesan ole2 keychain ngn magnet kt fridge. macam mak ak pesan kt adk ak je. hahaha. sy belajar untuk tidak terlalu mendesak. tidak terlalu manjakan diri. tidak terlalu menjage ati sndri. smue tu blja dr pengalaman.
kalau kehidupan saya dahulu tidak sebegitu. saya mungkin tak belajar banyak benda.

was in love
fell in love
craving for love
gasping for love
bt now. searching for the one. not to fall in love but to be loved. hahaha.

mane2 nth ak jmpe ni. tp satu la. pape hal pon. thap keobsesan anda terhadap kehidupan. ade keluarga yang perlu dikenang :)

nota akhir : maaf atas keterlanjuran kata atau perbuatan tak sesedap kata. sengaja atau tidak. sy mintak maaf :)

264

laptop saya ade sindrome bercuti

kalau sy cuti. die akan buat perangai sbb nk bercuti juga

skrg sy cuti. so. die buat hal lagi. tapi tkpe. bole kurangkan pembaziran mase saye haha

sehari suntuk dok rumah. dari hbs exam. smlm da arini cmpo. bru jdi da first 24 hrs sy kt rumah. haha

sy tk smpt bosan lg cuti ni. bgos en. itu menunjukkan sy pencuti yg hebat. wakaka

Thursday, June 24, 2010

263

piqah.yg ko tag tu.kt link ni wei..

PIQAH



hasil saya sepanjang study leave :D
pokok tu cm tu sbb angin kuat sangat :D

ni confirm time blja calculus.





limit

internet ada limit

makan ada limit

tidur ada limit

rasa ade limit

cakap ada limit

bergaul ada limit

calculus ada limit

bergurau ada limit

membahan ada limit

minum ada limit

belajar ada limit

pengetahuan ada limit

kepandaian ada limit

pandangan ada limit





from basic to everything

semua ada limit

cara tak kne ngn niat, bnde tu tk kne jugak.
hati manusia lain2 en.tk smue le trime bnde yg sme, cre yg sme.

Saturday, June 19, 2010

acct1003

88 - hd
61 - credit
34 - pass

ini yang perlu saya dapat untuk mencapai tahap itu.

anda rase sy target yg mne?


cara beljar saya setiap kali final :


tidur dengan banyak

tak nervous ( kepale en. esok nk exam. tak bce sgt bole lagi tak rse nervous haha)

merapu ngn lagi banyak

tidur banyak



sekali lagi : saya target yang mne eh? hahahhahahah

Friday, June 18, 2010

259

untuk menjadi kurus


kalau lapar,

minum air.



bg sebulan.
confirm

lagi kurus dari aku.


hahahaha




hobi saya:merajuk tak pasal.



=))

penutup

three down. 2 to go.


tinggal yang menyusahkan hati. menyesakkan minda. itu sahaja



sabtu ahad isnin


21st june



otak manusia berbeza. hati pun tak sama.


off to bed

Thursday, June 17, 2010

257

A : Hati saya demam la?
B : Hah?!
A : Nak ubat
B : Hah?!
A : Ubat dia awak la.
B : Hah?! oooooooooooooooooooooooo


paham tak?

tak?

sukati la.

nk tidur.

saya dah habis tgk adamaya. sy rase sy da jmpe adam sy. wahahahahhahahahhahahaha

Monday, June 14, 2010

256

orang bole ingat aku amek chemical engineering.

teringat plak cita2 lame.

banyak gle cita2 aku.

tapi.hidup tanpa cita-cita ibarat hidup tanpa arah.

ikot je sungai tu nk bawak g mane.

at least ade cita2 tu macam naik kapal.

kte kawal arah kapal tu begerak.

care betul.

tenaga mantap.

otak tak meliar.

sampai ke destinasi berjumpa manusia terindah :)

next sem : nk amek france. tunggu aku blgak k nanti.hahaha




mari melakar slogan belajar sampai mampos. bermampos2an bersama. YEAH. =))

klu minum kopi le buat celik dan tidur ble nk tidur.

laburan ke atas coffea maker akan dilakukan

malangnya TIDAK.

selamat duit aku. Pheww!



"kalau kite nak. mesti ade care en. " bayangkan pierre andrea bercakap ngn slang die. tak ckop comel cm sy ckp. hahaha

okey la. nk BSM (BELAJAR SAMPAI MAMPOS)


sayangsayangsayangsayangsayangsayang semua orang yg jauh serta dekat.

mintak maaf atas salah silap. :D

tagged

ini. sy rase org tu tag sy. sbb die tulis nme sy.nina farina. =)

Soalan pertama : adakah anda rasa anda hot?
tak doe.jojo lg hot. kua ngn die rse panasss je.haha

Soalan ke-dua: upload wallpaper yang anda guna sekarang.


Soalan ke-tiga : cerita pasal wallpaper tersebut.
sy nk menunjuk bakat mengedit gamba.haha

Soalan ke-empat : bila kali terakhir anda makan pizza?
seingat sy la. jumaat before study leave. makan separuh je.PAH makan lg separuh.ade ke patot.hahaha

Soalan ke-lima : lagu paling latest anda dengar.
hahahah. aku loser sket r bab lagu2 ni.haha

Soalan ke-enam : apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
denga lagu. smbil pk. asl prot cm lapa lg ni.hahahaha

Soalan ke-tujuh : selain nama sendiri, anda dipanggil nama apa?
dlu.ade org pgl bihun. kt skola.org pgl lenggang.:)


soalan ke lapan dan seterusnya. malas.sorry.huhu

Soalan ke-enambelas : berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda.
urm.cmne eh nk ckp. sumpa aku da cbe tok ingt.tapi cm.tak pnh jmpe pon.huhu

Soalan ke-lapanbelas : perasaan anda semasa buat tag ini.
sorry r.cm lembab gle ak ni.bru nk buat.huhu

Soalan ke-duapuluh : gay or less?
masih kekal sebagai perempuan sejati.haha

KAta kata aluan dariku

marilah mengalu-alukan kedatangan cuti.haha

255

old enough to take life seriously


have you ever wonder how your life gonna be.
20 years from now
10 years
6 years
next year?

is it the reflection of you now?


kalau benda tu baik tapi kite rase tak mampu. tp mesti la kte mampu en. sbb bnde tu bnde baik. :)

Sunday, June 13, 2010

menyebok hal orang

cakap aku gila.tapi aku rindu gle nk gosip sal si polan tu ngn si polan. si anu ni da putus. die ni jmpe cinta blk. rindu la weiii. ble la aku bole stalk org lagi. cis exam. bagila aku ruang sket.

mode:ketandusan ruang serta rase nk buat bnde yg confirm orang kte tak elok tapi rse cm nk. masih berfikir. tapi rase cm TAK. so.

belajar la.

sebelum anda mengalami proses memaki diri sendri sejurus lepas exam. haha

fifa world cup sy hanya tahu oz lawan german isnin pagi buta ini. tu pon sbb tgk tv. SEE. rumah yg sekadar untuk pembaringan ni pon ade tv tahu. hbis sem ni nk ubah supaya tv tu bukan aku sorg je conquer.haha. aku cm memamng ditakdirkan dok ruang tamu kot. bakal merempat ke ruang tamu org lain. redha je. btw.ruang tamu lg besa kot dr ruang2 lain. so. aku lagi kaya la. hahahha :)

sejurus lepas exam :

> merayu tok dapat pasword fb.
> buat kira2 kewangan supaya hujung bulan 10 nti aku tak mati kekeringan. dan supaya mampu pulang ke pangkuan manusia sekaum :D
> makan steak. sumpah nak. haha


sekarang sila kurangkan

> makan kt sherlon kot.nth mende nme die. ayam die cm sgt superb sedap. nti u dtg i bwk k. sweet en i.hahahha
> beli bnde yg tak halal. cis. bedebah tol. membazir je duit aku.haha
> makan kt uni. sila la makan buah2an tempatan banyak dalam peti itu.
> memalukan org lain. oh my. bnde tu cm kegemaran gle kot. memalukan org lain dgn buat perangai tak senonoh. saya memang pakar. ramai da kot menyesal keluar ngn sy.haha
> bercakap pasal org lain. :D
> makan sambil baring. bersepah tmpt tido.haha
> menjadi emo tak pasal. bunguk la aku ni.
> membuang mase bce blog org. buku tu lg indah. ngeng


tiba-tiba teringat. saya nk jmpe sepupu saya bole? ko bce tak blog ak. cm tak je. takpe la. aku da tuka no la. no ko pon aku tak sure ko gne ke tak. tapi. rindu la. bole tak nk rindu? tak kesah la. da terindu. hahahaha. budus nina. :D

Saturday, June 12, 2010

emo

saya memang tengah emo gle sekarang.




pikah.nti aku buaat tag ko k.ade da kt drafts tu.da copy da soalan2 ko tu. :)

Friday, June 11, 2010

IDOLA

kepada mereka yg lain. jangan kecil ati kerana tak menjadikan anda sebagai idola. anda semua idola saya. abah. mummy. pakcik2. makcik2. nenek2 sedara. atok. atok2 sedara. nyang. rakan2. ceh. haha

nwy. dia antara idola saya :D

untuk telinga dia
untuk keperihatinan dia
untuk ayat2 manis serta membodek itu :p
untuk jawapan kepada smue jenis soalan. fizik pon termasuk. haha
untuk segala ucapan yg mengharukan
untuk budi bicara atas semua perkara
untuk segala penghargaan yang diberikan
untuk setiap soalan. : u sehat tak na? ;)
untuk kesabaran atas keemoan
untuk kesanggupan melayan tika da pagi buta
untuk menjage ati untuk setiap jawapn
untuk kerelaan hati melihat air mata ini. ceh. hahaha
untuk keredhaan mengambil kesalahan saya tk bole tido. haha
untuk setiap word thank you
untuk sanggup buat formspring bg melayan sy yg bosan sbb tkde fb
untuk sanggup tman smpi nk mampos beli tudung kt jalan TAR
untuk kad itu
untuk rasa itu
untuk tunjuk ajar itu
untuk kasih itu
untuk rindu itu :p
untuk sentiase mempercayai kemampuan saya
untuk selalu risau kalau sy emo
untuk sentiase jadi bahu tolak tepi mse u da bedengkurla. haha
untuk diri ini
untuk kewujudan diri itu

soalan : kenala pintu rumah fizik nmpk terbukak luas. tp sush gle nk masuk?
jwpn idola : kenapa na? ilek k. bolehnye tu :)
nsb bek die tk kte. bese la tu. klu tu. mmg sy da dlte da jwpn die awl2. haha

i am not the bes. n as i know la en. you are not too ;) but surely we try our best to be better day by day to make things work. buat jarak itu bukan masalah :)

piqah's

ini yg piqah perkatakan pasal aku dekat blog die :)

nina~first skali,AWEK STAR!ahahaha~saje nk bold kan nina~biar satu dunia tahu sape awek star~ahahahah~gurau na ye...sape nina?nina ye,bukan cik nina.haha~nina adalah perempuan kurus dari Rawang yg memandu kancil di Uniten dulu.skrg berada di Sydney University(budak pandai tu....)..^^,..suka cookies yg mak nina buat.diulang,MAK nina,bukan nina.dia dah delete fb dia (nk exam la konon..>_<..nyusah tol!ish~)...minah ni,mmg mulut lepas je.tp pika tau...hati dia baik....kan nina kan???^^,..syg ko!;)

Write 5 interesting facts about the person who tagged you

NUR SHAFIQAH ABDUL HADI. betol en ejaan.haha.
-she is very determined person. shes gonna work for it no matter what.
-bile die buat kerja. friend is so not her thing.hahahaha
-hati die cm fragile gile. anak sulung mungkin.tu yg cpt berperasaan.haha
-die pengemas mungkin. sbb en. g blk ko dlu.sure brg cm kemas tersusn rapi. klu tak kemas mne pon.plg pntg.kemas la dri aku.hahaha
-she is a good friend.no doubt. :D
terbeli tak hati ko?hahaha

Jot down 5 interesting facts about yourself or your hobbies
-nama saya sedap sbb rentak die sedap. (thank abah mummy) :D
-hati saya macam lintah (lembik-lembik) tapi sumpa keras cm batu.paham?
-sy ade 10seconds rule. ble sy tego anda kt ym ke skype ke.sy kire sepuluh then anda tak reply.sy off. haha
-sy kurang gle online.percayalah :))
-hobi saya membebel
-pipi sy memerah. cm pki blusher. serius.tak tipu.haha


Pick your 5 deserving recepients and describe them.

leeen
die sgt becok. haha. first time jmpe cm mesre alam. laju gle ckp. cis. nk kne berlatih sblm esok mlm ni.so le ckp lg laju dr die.haha

booby
aku tau ko tak rajen update blog.tp buat la eh.demi aku.hahaha. yg ni pon tak kurang kebanyakkan kebercakapan die. penuh ngn gosip. haha

aesya nadirah
ko bce blog ak gak en.kan ak da wajibkan pembacaan.hahaha. tgk blog cm banyak ckp en.realiti. die cm byk ckp ngn org die rapat je. ngn aku die diam je. malu ngn aku kot.whahahha

deddy
ko pon sme en. bce blog ak en.ahahhaha. die sgt tak bnyak ckp. aku rse aku tak pnh ckp pon ngn ko.cmne eh tu.ahhaha

tu je kot.sy da taktau da spe je yg bce blog sy ni. kesian en.tapi takpe.sy redha.hahahaha

:)

video

Thursday, June 10, 2010

tidur

saya da putus asa untuk mencuba untuk tidur. sekian

Wednesday, June 09, 2010

harshed warning :>)

mind the typo2. :D

AMARAN KERAS


KEPADA ORANG YANG KATE BLOG SAYA BOLEH TAHAN HUDUH. PERGI MAIN SORANG-SORANG JAUH-JAUH.


















cuak u. padan muke. hahahahhahahahahhahaha :))

impian dalam angan-angan

kalau saya ade facebook en. saya tk nak upadte status selalu. nanti org kte muke sy je asek kt news feed. hahaha

kalau saya banyak masa. saya nk masak laksa. buat cheese cake. buat nasi ayam.

kalau saya boleh patah balik masa. saya tak nak tido dalam sleeping beg td so that sy tak terjge sbb panas gile.

kalau library bukak 24 jam. saya nk dok je library tu blja tanpa henti. eceh. haha

kalau fligt saya balik ke msia esok. arini sy da g paddies beli banyak2 sounvunear supaya org takde r tk exctd ble jmpe sy sbb sy bawak ole2 ;)

kalau saya tak beli tiket g berjalan melawat sahabt lg. saya da beli da tok g nz.

kalau matahari da keluar sekarang. saya da mandi. makan. g library da. *nerd*

kalau bole saya tak nak ade facebook sebab facebook lagha la. hahahah. sekarang at least kurang la siket. siket la mende yg bole melekakn aku. hahaha

kalau saya tahu rse double espresso cmtu. sy beli espresso biase je. hahaha

kenyataan : saya adalah loner
sebab : saya pergi library seorang dan belajar dengan private tutor iaitu diri sendri. haha
alasan : sebab mulut sy becok. ble ade org rse nk bukak je cerita. lepas tu orang tu melayan. saya pon seronok. last2 berlumba2 cerita spe lg bes. hahahahahaha. ok sharifah. ko pon becok gak. sbb tu ko ngn ak klu nk g library kne. fisher tk pon law je. sbb kt sne WAJIB diam. hahaha

merasa seronok sebentar. tp menyesal seumo hidup. td da tepk contoh. lepas da makan. teros terlpe. sedap sgt sambal ayam aku tu en. hahaha

encik facebook. : 21 june kte jmpe k.
encik pemegang amanah : asl tk jwb lg soalan kt fs. gle creative hbs da soalan2 tu. haha

off to bed. masih dalam kepompong yang lama :D

abah. mummy. kakya. na. abg. adri. b

sje je nk list ahli keluarga. serious tak homesick. harharharhar

244

HANAN. TADI DEKAT LIBRARY AKU NAMPAK ADE ORG PAKAI KASUT YG KO NK TU. RASE CM NK CURIK TOK KO JE. TAPI DIE TAK BUKAK2 KASOT TU PON. MALANG TOL.hahahahhaha :))

243

sesuatu yg indah cm perlu kne tgk gne mata sendiri.

gmba pon cm tak bole. tak seindah rupa.haha

contoh. : macam sy r.dlm realiti indah kot. SERIOUS.tp gamba cm kurg sbb unsur2 ketidakfotegenikkan. hahahahahahahha




harini sejuk gle. angin sepoi2 kurang berbahasa,

anda tahu sy tahu spe yg bce blog sy. sumpa sy tahu. ngeri kan..hahahhaah

PAH, ESOK DA 10 JUN 2010. hahahaha

Kita

Lirik Lagu Kita - Aizat

Deras hatiku berdetar
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam,teman kita
Dengan angin meniup sayu

Ku petik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya

Dan aku terus,
Menyanyi lagu ini untukmu,
Walau berjuta mendengar,
Lagu ini hanya untukmu,
Arah hidup kita,
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah lagu kita


lagu ni cam kacak. the most sincere song kot. ceh.hahaha

though lagu ni sikit amat la ade word rindu. tp smue org cm dpt main point lgu ni.cm nk bgtau org. kite rindu orang.

it is hard to find words that can explain the real feeling of mine.

english terabor.abaikan. :p


kite rindu orang la. ;)

rindu la nk makan cheesecake. sotong kangkung mummmy yg wan suke tu. nk makan rojak buah kuah tu mummy buat. cis. kalau la sy ade mase tok masak. da lame sy buat sendri.hahahhaha

241

esok sy perlu.

wajib

harus

berusaha ke arah pembangunan masyarakat

yeah

:D

Tuesday, June 08, 2010

maya

saya menyusahkan orang.

sudah la. tak nak la muncul di alam maya lagi.


maaf :D

Monday, June 07, 2010

239

dulu aku lari

sekarang aku dah berhenti

dulu makan nasi

sekarang makan sphagetti sbb da pandai masak dan sedap. :p


dulu nak jadi akauntan.

sekarang amek akaun.

dulu makan tim tam

sekarang makan biskut coles sbb tim tam tak halal


apa aku merepek.

da la. nk belja :D

post




this what happenned apabila kebosanan dekat library :D

budaya

saya bukan la org yg nampak sebegitu berpegang kepada budaya orang melayu. nampak macam tak amek kesah. even ble org tau saya ade blog pon org le terkejot beruk kerana saya tak kelihatan seperti orang yang rajin menulis sbb sy macam malas nk berfikir sedang kan otak ligat begerak. ceh. haha

tapikan. bile da ade kt sni. betapa saya rase budaya saya tu. budaya kita tu. sangat mcam penting. seopen-open sy ni pon. sumpa saya tk kesah kalau anda da penah buat ape-ape pon. pergi club ke. minum ke. seks ke. sumpa saya tak kesah. tak amek port pon. bukan hal saya pon en. tapi bagi saya la en. ni bagi saya. benda tu bukan untuk di khabarkan kepada semua orang sbb tk semua org bole terima bende tu. bagi anda mungkin anda tak kesah. saya pon bole je nk terima. kate remaja yang rock en. haha. tapi tak semua orang bole terime. presepsi org kt anda akan berubah. mungkin saya kolot la en. sbb bnde tu normal bagi para muda mudi :p tapi ingat la eh. bukak pekung di dada ibarat selak kain sendiri tunjuk kudis kt public. anda tak malu mungkin. tapi ramai orang yg malu bg pihak anda. itu bukan kita. bukan saya la so far. benda tak elok simpan dalam peti buang jauh2.
bile anda da jauh baru anda terasa benda2 ni penting. haha

ilmiah en :p proses kematangan. haha =p

at last algebra dah habis. come on nina. accounting and financial concept pulak. tak banyak pon. 13 lecture notes je. haha

sayang r kt keluarga :D

bahu

kalau benda dalam hati boleh tukar jadi perkataan. aku dah buat dah. da lame da aku buat

perasaan indah kongsi dengan orang. perasaan tak indah simpan dalam hati sampai jadi gile sbb org macam tak nak tahu. ke aku yg tak reti nk becerita perasaan tu sbb aku sendiri pon taktahu pe punca perasaan tak indah aku tu. ke begitu

selalu rase macam kalau jatuh kne jatuh sengsorg. sbb takde org yg sudi nk jatuh sesame.

takde ke bahu yg bole di tumpang eh?

Sunday, June 06, 2010

fate

there will be a time when you finally fall for something and too bad you just cant have it. you just cant for no reason. thats called as fate.

what a waste

semalam semangat macam bekobar gle r en. but end up. ak tido almost 12 jam harini. die cm melayan perasaan tido ngn dasyat. haha

bermula dengan bace blog orang tk ingt diri kne tido sbb nk study en. then tido almost 4 lbh cmtu. sedar pkul lapan sbb perot gle tk sedap. rse nk ngis je g toilet sbb sumpah sakit. da la ngntok gle. thencm experience penyakit yg lame tk dirasai. haha.
kembali ke pembaringan. before tu telan dua biji panadol pink tu. tk igt pe da wei. men makan je dengan harapan tk sakit. hahaha. then crk posisi sesuai. kemudian sambung tidoo. seda sket2. tp gg sedar betul skrg r. pukul 5.12 pm. tidi time luar gelap. bgon pon ble luar glap. hahaha

pembaziran hari yang begitu urmmmm. hahaha

by the time habis exam. pecaya lah. badan ak akan jdi macam di pam di bhgian pinggang serta perot comel. haha
max berat ak hanyalah 60kg. kalau lebih sumpa ak bunuh diri. haha:p

semangat

saya cam baru sedar.harapan org kt saya cm tinggi.

marilah bersemangat bersama.tapi sebelum tu.

SELAMAT MALAM :D

Saturday, June 05, 2010

rahasia

sesetengah perasaan perlu dirahsiakan untuk kebaikan serta kemesraan dan juga kebahagiaan bersama :p

Thursday, June 03, 2010

kebal



SELAMAT HARI JADI.

growing older means more more pimples. hahaha

225

bulan
saya saat kebuntuan kebosanan.hoodie itu comel bukan ;p
opera house yang indah
opera house indah 2
OMG. saya macam dapat tahu satu benda yang agak mengejutkan. but it was nice though :D

at last sy da siap task 3 assgmnt sy n now is 214am. tak ckop seksa lagi eh.hahaha

birthday alya arini. we were having fun melantak kt rumah dorg. makan free kott. spe tak nk.wlupon kek tu cm tak sedap sgt.but it was worth la kot for the fun en. another OMG. berat aku naik 1.5 kg. my. sejarah keluarga saya kurang bagos la dengan kegemukan ini. i need to prepare to be soooo sooo fat. T_T bukan berisi tu tak cantik. tapi selesa dengan diri sendri. saya kn mcm kurus kering. then macam satu hari. berisi sikit.org kate cm lg cantik.tapi aku kte. lemak kot.mne cantik. sy sgt obses dalam menjadi kurus.sekian.hahahaha

Wednesday, June 02, 2010

224

MANUSIA MUDAH LUPA

Monday, May 31, 2010

223

sepatutnya saya belajar mulai 3 jam yang lepas. manusia2. screwed me.

macam mana rasenye jadi org yg di kenali eh.?
kadang-kadang.nampak mereka macam baik. tp dont judge a book by its cover en. entah. saya tak di kenali untuk tahu rasa itu.hahahahhaha

sy nk belajar. harap-harap moche yang diminun berjaya buat saya berjage sampai habis satu chapter yang panjang. :)






itik pulang ke reban,
ayam pulang ke reban.
lembu balik ke kandang,
kambing balik ke kandang,
saya balik ke rumah.

mas. tolong la.tolong la buat promotion.

odw menaikkn smgt semua org untu buat salam perantaun. thank god bella serta shafiq smgt membuak2 macam aku. haha

seriusly.

OFF

222

sejam menshave hoodie :) sekrang tmpt pembaringan sempoi ni cm penuh dengan bulu2.hahaha. bengong :p

saya sangat penat. real penat. oh btw. td sy g library.then cm denga lagu hafiz yg cm popular gle skrg ni kt msia en. saiko gle lgu tu. starting die cm bunyi guruh. bunyi nk real hbis en.aku da cm. jgn la hujan lebat kt lua.mati ak nk blk.sekali cm ble ulang lagu tu. my my .. aku cm tertipu.hahahah.

hujan suda.angin kuat smpi rse nk terbang suda. salji je belom.hahhahaha:)) serius angin kuat. cm en.bunyi angin tu.korg le ingt cm kt lua ngh hujan lebat. means hujan yang sangat-sangat lebat.tp rupanya angin. bayangkan kalau saya lagi kurus. haaaaaaahh sure confirm terterbang.hahahah :))

reminiscing the old days. =) dlu banyak masalah gak.tp cm terselit kegembiraan.lol

berakit-rakit ke hulu,
berenang-renang ke tepian,
bersakit-sakit dahulu,
bersenang-senang kemudian.

hahahaha

belajar bukan untuk masa depan semata-mata,
belajar untuk tahu satu benda. mase blajar ni pk tok belajar je. work hard.give the best shot ever. pasal kerja. pikir time kerja nanti. :D

anda ad peluang. anda dah ambik peluang tu. takkan nk sia-siakan pulak kan. cm kerja bodoh je.kalau tak nak.baik let go in the first place. banyak lagi org yg layak tok tmpt anda. :)

you live for nobody but yourself. anda sush ade spe rse nk tlg ke? oleh kerana itu.sila la tolong diri sendri =)

mulut kate faham. hati kate tak bole. otak kate. bengong punya org.hahahahha

orang dewasa kan. kadang-kadang macam tak fair. dorg nk korg respect mereka.tp dorg cm tak poon. bukan la nk kte. tp cm betol. obvious gle. dorg treat org sebaya mereka mcm baek je.tp cm ble ngn org sebaya saya. mcm sgt2 kurang.kemudian dengan orang2 besar. besar aka berjawatan la en. lagi la mcm gle gelbah. jelas gile nk bodek.mke lg la.macam.. sush nk describe. aish.manusia2.hahahaha

saya nk bercerita.ada sesiapa nk denga?haha

nota kaki : gaya penulisan saya mmg mcam ni. sbb tu cikgu bm sy tak ske sgt kt sy..haha

Sunday, May 30, 2010

OMG

saya sangat tak puas hati sbb saya baru tahu awal ashari yang kacak itu couple ngn jelita scha. OMG. asal aku macam sangat ketinggalan zaman.

Saturday, May 29, 2010

feminin

second by second
minute by minute
hour by hour
day by day
week by week
month by month

people grow stronger.stronger than they ever thought they could be.
past remain as past
future is what we fight for now
:D


saya ada byak swan serta star dekat dinding. :)

semalam was a blast. planning to go to mamak night ONLY. bebekalkan access card. $4 sahaja. sy merantau ke city.hahaha

first. smue org g mamak night. then org cm ramai.makanan cm skit. erti kata lain.makanan tak ckop. haha.tp mee goreng die.mmg sedap.huhu.org lain kebulur. tp sy dah kenyang. KERANA SY DAH MAKAN BENDA YANG SEDAP :D iaitu sotong masak hitam yg sy masak.hahahaha

kemudian. duduk beramai2 di atas padang. main satu game. ibarat cap kalicap.tp tatau r nme die.die cm.zas.zip.tang.ting. pabenda nth tu. begitu la.main2. kemudian blur nk main apa.then decide untuk bergerak ke kedai makan. tak sure nama itu apa. tp kedai indon yg makanan die.superb pedas gile. huhu. kitrg ade 15 org. dan setiap satu kepala org kedai tu dpt approximately $10. walaupon bsng nk mampos. takkn la die nk halau en.rezeki cm mencurah2.huhu. kami keluar jugak lepas. org kedai tu tutup lampu satu persatu. KEJAM en.hahhaha

kemudian.main plan was shopping. tp cm kedai da tutop sbb da lmbt kot. then. g tgk vivid kt opera house.CANTIK.bnde itu adalah sinar lampu dekat bumbung opera house tu. mcm indah la dari selalu.huhu

kemudian. macam org gile tangkap2 gamba pe sume.tgk la kt fb.spe yg tak jmpe fb sy tu. anda da kne delete la ye.SORRY.hahhahahahhaha(told you sy nk jdi misteri ;p )

kemudian.pancake on the rocks. pancake biase.tp jdi sedap sbb pe nth. proudly announcing that perisa yg sy sbok suruh org order tu .smue org kate sedapp. ceh.hahaha.then.ade seorang ni tau. orang mcm.nth la.tatau umur.rambut lurus serta panjanggggg. colour rambut mat saleh r en. then muka die.sumpe freaky.nk tgk berkali2 pon takot. macam nenek kebayan. farid yg start ckp cmtu. then smue org cm BTOL LA WEI.menakotkan gile.HAHAHA.bahasa perantaraan hanya la bahasa melayu sbb org takle paham.hahaha

BOSAN KAN CERITA SAYA. tp.ade aku kesah?hahahhaha

sy feminin tak? :p

Thursday, May 27, 2010

sunlight



kehadapan manusia.

setelah di beri taklimat selama hampir dua jam.bertukar tukar pendapat. saya dengan ini amat la yakin untuk mengatakan bahawa menceritakan sesuatu kepada seseorang sesungguhnya membantu anda dengan banyak. walaupun terkeluar bahasa yang agak susah untuk di fahami serta anda bodoh dalam menyusun ayat.

contoh

die sangatt.. aish. geram.

sy punya ayat begitu.tapi sudah tentu anda faham apa yang saya cuba sampaikan bukan. saya tengah marah serta geram dengan orang bukan.huhu.

saya mahu tidur lena selenanya malam ini sebab esok ada azam baru. minggu depan minggu terakhir. sepuluh minggu yang lepas saya merungut supaya masa berlalu denga cepat dan kini.cepatt gle mse jalan :p

btw. hari ini matahari keluar. TERIMA KASIH. :D

kehadapan saudara .::. terima kasih tidak terkira. jasa tu kre balas jasa sy yg banyak kt anda la k.hahaha

kehadapan keluarga : dengan keluarga saya tak jadi misteri okey :D jangan ninasick banyak2 k keluarga ;)

.

buang keluarga.buang rakan.buang semua.apa lagi yang tinggal?
engkau.engkau.engkau.tidak tahu.aku juga tidak tahu.kalau aku tahu masa depan. memang tidak perlu hidup la kalau begitu.






































i need a break.

Wednesday, May 26, 2010

make use of time

TEN HOW'S:

How did you get one of your scars?
jatuh longkang time kt midef.it was loooong time ago.tp cm msih ade.:( pape pon.sy msih hot.haha

How did you celebrate your last birthday?
it was damn great. kne prank smpi cm da nk ngis. tension meluap2 dalam otak .haha.love you guys :D

How are you feeling at this moment?
kenapa aku buat survey ni sedangkan aku kne balja serta tido.kelas pkul lapan ye esok.tiktoktiktoktiktok

How did your night go last night?
membengongkan diri sorg2.sbb tak bole tido.haha

How did you do in high school?
so so. budak average serta nerd :D

How did you get the shirt you're wearing?
bought it kt shah alam. :D

How often do you see ur best friend?
once a year. T_T

How much money did you spend last month?
i am the greatest human being when it comes to budgeting.haha.tak pasal .

How old do you want to be when you get married?
21 ***** :))

How old will you be at your next birthday?
20. wooo. a year to go.haha

NINE WHAT'S:

Your mothers name?
zarina

What did you do last weekend?
went to bella's

What is the most important part of your life?
study. membanggakan orang lain.in progress!!! :D

What would you rather be doing?
shopping serta tido je bole?haha

What did you last cry over?
NEXTTTT!! :D

What always makes you feel better when you’re upset?
menangis smpi tido. tak pon.dera org denga sy menangis.haha

What’s the most important thing you look for in a significant other?
hati.

What are you worried about?
sush nak di ungkapkan.terlampau banyak

What did you have for breakfast?
skip to lunch ;)

EIGHT HAVE YOU’S:

Have you ever liked someone who had a girlfriend/boyfriend?
agak r.sy agk loser la.haha

Have you ever had your heartbroken?
kedeboooommm.haha

Have you ever been out of the country?
i am now. :((

Have you ever done something outrageously dumb?
i cant stop doing that.

Have you ever been back stabbed by a friend?
who doesnt?

Have you ever had sex on the beach?
alaaa. rawang tak de beach la.haha

Have you ever dated someone younger than you?
almost.hahahahah

Have you ever read an entire book in one day?
bile sy gle novel melayu dlu.tp pastu da tak da sbb tak mampu.novel melayu cm sgt mahal la.huhu

SEVEN WHO’S:

Who was the last person you saw?
encik firdaus. skype kire ennn.huhu

Who was the last person you texted?
pahhh :D

Who was the last person you hungout with?
budak2 first year yg sme cm sy. :D

Who was the last person to call you?
BELLA

Who did you last hug?
ramai sangat.da tak ingt.haha

Who is the last person who texted you?
pah la

Who was the las person you said "i love you" to?
ehem2. ;D

SIX WHERE’S:

Where does your best friend live?
MALAYSIA.

Where did you last go?
post office.amek sleeping bag yang soo warm :D

Where did you last hang out?
cafe

Where do you go to school?
rawang

Where is your favorite place to be?
in bed tak buat pape.

Where did you sleep last night?
ruang tamu.haha

FIVE DO’S/DOES:

Do you like someone right now?
am i? do i have to?haha

Do you think anyone likes you?
uish.MESTILA .WAJIB.haha

Do you ever wish you were someone else?
pernah.dan rse itu sgt bodoh. haha

Do you know the muffin man?
nahhhh

Does the future scare you?
yup. smpi sy tkot tok bgon.ceh.dramatic gle.haha

FOUR WHY’S:

Why are you best friends with your best friend(s)?
mereka tmpt sy mengadu.tmpt sy membahan.tmpt sy mengtutk.huhu

Why did you get a myspace?
i need a space kot.haha

Why did your parents give you the name you have?
abah minat pe nth nme nina dlu.

Why are you doing this survey?
mencari alasan tak pyh study.haha

THREE IF’S:

If you could have one super power what would it be??
membaca hati orang.

If you could go back in time and change one thing, would you?
bole ke sy ubah bende tu?

If u were stranded on a deserted island & could bring 1 thing what would you bring?
laptop yg cm ade bybk gle movie serta tv series yg bes2. serta cm mmg confirm dpt internet.haha

TWO WOULD-YOU-EVER’S:

Would you ever get back together with any of your ex’s if they asked you?
..................

Would you ever shave your head to save someone you love?
tak nak.nanti nmpk cm botakk.haaha

ONE LAST QUESTION

Are you happy with your life right now?
itu tersirat.biar la kekal tersirat.hahahahahha

KEMBALI KE ALAM NYATA. :D

demand

ungrateful.




apakah lagi yang kamu mahu dalam hidup. you have such a great life. kamu tak cantik sangat.biase2.sedap mata memandang.(bukan sy.sbb sy bes mata memandang.haha) hensem tak hensem.tp ade la org nk. ;p kawan ramai dan most of them kawan yang baik ^_^ anda belaja kt tmpt yg bes. orang ramai nk jadi macam anda. (sekali lagi.CONFIRM bukan saya ;p) apa lagi kamu mahu eh.?sy pon tk paham la.

ramai manusia kurang bersyukur.tak pernah ckup dengan apa yang ada. itu datangnya kehendak. kenapa ko nk kne ade jaket bebyk sedangkan satu tu ckop je nk than sjok.bukannye ko nk pakai sekali berbanyak2 helai..kenapa nk ade quilt bersepah2.sedangkan anda gne dua je.huhu

jawapan anda : sukati aku la duit aku.hahaha. jwpn sy pon begitu.tp cm lg bersopan. sy mmg jenis superb kurang than sjok. dlu g kelas kt uniten pon poyo2 sjok.sdangkan org lain biase je.kate la satu sweater basah.tk ke ak takle ke kelas ke pe ke sbb takde baju le kalis sjok tok ak.SEEE. niat sy suci.hahaha.

hoodies sy da jdi baju hujan. angin sangat kuat smpi sy cm tepk.apa aku nk buat kalau terterbang ni eh.gle malu.hahaha. encik matahari.muncul la ye.walau sehari pon. itu sangat di hargai. tak lame tp sgt bermakna :D

p/s : SILA JANGAN TANYA SAYA ADA MASALAH ATAU TIDAK KERANA SESUNGGUHNYA SAYA TIADA MASALAH TAPI APABILA ANDA TANYA SAYA AKAN TIBA-TIBA ADA MASALAH SEBAB ANDA TANNYA BEGITU YANG MENAMPAKKAN SAYA MANUSIA BERMASALAH OLEH ITU SAYA TIDAK MAHU HAMPAKAN ANDA DAN SETERUSNYA KELUAR DENGAN PELBAGAI MASALAH. SAYA ADALAH INVENTOR MASALAH SEBAB SAYA BANYAK BAWAK MASALAH DALAM HIDUP ORANG LAIN :D

legakah anda kalau anda lepaskan segala perasaan anda pada orang lain dan kemudiannya anda segan sebab anda pernah meluahkan perasaan anda kepada orang.MALUMALUMALUMALU. oleh itu.tinggalkan segala yang tersirat kekal tersirat.

dari jauh sy menghulurkan kata maaf kepada semua orang.jauh tak jauh.kalau aku kate ak jauh.aku jauh laaaa. ;)

SAYA AMAT MISTERI.hahahahhahahah

Monday, May 24, 2010

monday blues.




tekantekantekanuntuklaguyangsayarasabes


walaupun some said this guy sgt ridiculous.tp bgi saya la en.lagu tu cm bermakne bile jdi bm.cm sweeeet sangat.huhu :D

how did my day go. BOLEH LA. macam hari2 biase. haha. sy pergi ke kelas semua.kecuali fizik sbb time clas tu sy msuk clas account sbb sy tak nk pergi esok sebab kalau pergi esok kelas mcm sgt jauh. sangat2 jauh. tak ke tak bes begitu.huhu.
kelas sy kt bangunan dalam gamba itu tadi.selain mule2 sesat.haha.kelas die sangat bes.cm uni.mcm dalam tv.haha.and this one guy. die msukkn tgn die dlm seluar time lecture. agk2 la.tahu la sjok.tp letak la tgn tu kt port len selaun dlm seluar.well understood bukan bahagian mane yg die msukkn tgn tu.haha.

done.hari ini rse penat yg berbaloi.sbb mse cm di menafaatkn sebaik-baiknya.haha

Sunday, May 23, 2010

nekad

saya banyak buat post sebab sy bosan lepas da study lameee gle.hahahaha.from now on.nekad untuk mengambil mudah semua perkara. simpan semua benda dalam hati je. hahahaha.

survey (:

1. Where were you 3 hours ago?
the same position as i am now.*ble la nk hbs calculus ini.sigh*

2. Who are you in love with?
siapa?apa?hah? ;p

3. Have you ever eaten a crayon?
klu sudah makan.aku pon sudah mati.haha

4. Is there anything pink within 10 feet of you?
kertas pink.hulur tgn separuh pon suda bole capai.mungkin tangan panjang.haha

5. When is the last time you went to the mall?
let see. tak pernah broadway since ageees.haha. went one last saturday kt jesmond.
aku pronounce jesmond tu hodoh gileee.haha

6. Are you wearing socks right now?
tak.bajet org putih da le than sjok je.haha.

7. Do you have a car worth over $2,000?
after allocated all the money.nothing left for even a thousand bucks car.haha

8. When was the last time you drove out of town?
3 months back :((

9. Have you been to the movies in the last 5 days?
membazir gileee tgk movie.bek soh org download je.haha

10. Are you hot?
YES, I AM ;)

11. What was the last thing you had to drink?
tap water.style org putih.cehh.hahaha

12. What are you wearing right now?
tshirt pooh ngn short.seee.told you.ak da jdi org putih.haha

13. Do you wash your car or let the car wash do it?
let see..i dont own a carr laa.:D

14. Last food that you ate?
the same food as yesterday.sup ayam sy masak yg sedap die cm terlebih2.kre sedap
gilee la.haha

15. Where were you last week at this time?
kt dapo.masak :D

16. Have you bought any clothing items in the last week?
cardigan berkait yg than sjok.huhu

17. When is the last time you ran?
sports carnival kt uni tu kot.lame gle da.sbb tu aku da besaar.haha

18. What's the last sporting event you watched?
recallllll.. nahhh.tak ingt. :p

19. What is your favorite animal?
bambam .hamster sy yg mahal itu.serta gemok gedempol.huhu

20. Your dream vacation?
spring kt korea.tak pon.autumn kt sne.:D

21. Last person's house you were in?
bella.lainy.pabe.alya.rumah elegant mereka itu bes :D

22. Worst injury you've ever had?
smue bnde cm the worst eva je.haha

23. Have you been in love?
*hahahahhahahhahahahha*

24. Do you miss anyone right now?
ingat rumah.pastu.teringat durian.pastu.teringat rambutan.pastu teringat manggis.
pastu teringt laksa.pastu teringat caremel haha

25. What is your secret weapon to lure in the opposite sex?
takde..lorr.patot la lelaki tak ske ak.cisss.hahahah

mahu

i would love to have a simple life with a lottts of money.haha.siapa je tak nak en.semua orang mahu itu. aish.sush betul nk jadikan bende tu kenyataan bukan.
saya mahu bangun dari pembaringan
saya mahu mandi
saya mahu makan
saya mahu belajar
saya mahu pergi ke library
saya mahu itu
saya mahu ini
saya mahu beli maggi
saya mahu
saya mahu

lihat.banyak sangat kemahuan diri yg meronta2 untuk di penuhi. tapi kalau badan tak bergerak.setakat mulut cakap lebih.TAK JADI APA APA PON.
kalauuuu la sy bole datang sni berfoya-foya shje dgn duit rakyat itu.indahnya hiduppp.hahaha

sentiase ada tanggungjawab terkedebuk atas bahu ni setiap masa.
jangan risau kalau jatuh ditimpa batu.ade je org nk sambut.en2.hahaha
sudah merapu.kini sy nk mandi pagi for the first time in this week.hahahahhaha:))

Friday, May 21, 2010

survey yg panjang amat2

Where is your boyfriend?
atas katil.dibuat mimpi =p (1147pm)

Name something you did yesterday?
bwk buku fizik yg berat g library sbb nk renew pnjm tp senanye le buat on9.berketul muscle tumbuh.

Last person you text messaged?
nani : tak g.ak kt fisher.

What color is your hair?
blonde.hahaha

What was the last thing you cried over?
sy menangiskah? =p ini rahsia peribadi yang sangat BESAR.huhu

What is something you really want right now, be honest?
org mandikan saya.:D

Is there anyone on your mind that shouldn't be?
is there? 4 things that i can think for now : makan.mandi.tido.belajar.haha

Do you have a little sister?
nope.sy anak bongsu perempuan. <3

Do you like to listen to the radio when you are in the car?
sure do.

What are you listening to?
lagu jiwang sbb sy jiwang :D

Do you sleep with a fan on?
nope :d not fat enough to feel the hotness :D

Do you get good morning texts from anyone?
kadang kala.ble encik tu kredit banyak serta teringt kt sy.haha

Where is your cell phone?
sebelah kanan.charging

will you be up before 7 am tomorrow?
planning to.BAJET.haha

Do you wish you were somewhere else right now?
sangat

Did you speak to your dad today?
nope.spoke to him yesterday.:D

Will tomorrow be better than today?
moga-moga

Do you want to see somebody right now?
extremely YES

Your current relationship status?
untuk sekarang anda crk sndri k :D

Do you like it when you get kissed on the forehead?
seronok.rse sayang tu cm masuk dalam hati.ceh.hahaha

Are you waiting for something?
menunggu bile la nk rajen gerakkn badan tok mandi. :p

Do you think the last person you kissed cares for you?
i cant remember the last kiss from whom.haha

Do you text message a lot?
sangat2 la tidak.

When is the next time you'll kiss someone?
bg ak kiss bantal yg indah ni dlu k :D

What was the last thing you drank?
coke :D sy pon tatau knpe sy ske coke.mungkin kerana warna.haha

What would your name be with the first three letters?
nin :D

Do you think you'll be married in 10 years?
kalau da jodoh.tak kemane :D

Did you have a good day?
it was.:D

If you could move right now would you?
saya nk pindah rumah yg fully furnished tp murah serta dekat dengan kelas :D

Are you happy with the way things are going right now?
kurang.sy nk dtg sni jalan2 tp elaun jalan bole ^_^

Do you like being in pictures?
ikot thap keseganan sy.kadang2 saya pemalu :D

Where will you be in an hour?
makanmakanmakan

Is your heart broken right now?
heartless

Do you believe in love?


Do you think relationships are even worth it?
its worth for the happiness. we need to feel the pain to live in real life arent we?

Have you ever done anything outrageously dumb?
sebanyak helaian rambut saya :D

Have you ever kissed anyone and never saw them again?
i kissed to many people.huhu

Are you someone who worries too often?
depends ngn keswingan mood

Have you ever been back-stabbed by a friend?
for this meantime,tak sempat la nk refresh blk kngn lme nk korek2 bnde lme ni.haha

Who was the last person you cried in front of?
sy hanya mampu ngis dpn skype je.hahaha

Spring or summer?
spring yg dkt2 summer. :D

Are you wearing make-up right now?
make up made of oil. =p

Confused about anything?
confused knpe la lecture notes kne banyak tak ingt dunia sgt.

Do you prefer to call or text someone?
telefon bole.texting gne byk tenage la. :D

Do you have a secret that you aren't telling anyone?
sikit je.sbb banyaknye yg TER cerita.haha

Baju warna apa yang sedang anda pakai?
merah-HOTTTS :P

Last text message? With whom?
ngn nani.sal die nk kunci rumah. :D

Last phone call? With whom?
bella.malam tadi

Last website?
facebook.bce post merapu fared. :D

10 orang sahabat terbaik anda :

1. hanan
2. kyn
3. bob
4. ost
5. beto
6. zul
7. hanna
8. anda
9. awk
10.firdaus :D

Pilih seorang dari sepuluh yang di atas. Siapakah orangnye?
firdaus ;)

Kenangan pahit yang pernah anda alami bersama rakan anda.
we fell of the stairs together AND fortunately we made up to the top :)

Rakan karib anda bermula dari huruf ape?
apabila anda mulot becok mcm sy.anda ad byk kawan baik.haha

5 perkara yang anda suke tentang rakan karib anda :

1. kutuk aku tak ingt dunia
2. sush senang bersama.ceh.haha
3. mereka makan banyak
4. cun.tinggi.hot.hensem.kacak.jelita. ;)
5. mereka semua suke puji ak dgn nada perli. :D

5 perkara yang anda tak boleh lupa tentang kawan karib anda?

1. makan kt dm sesme
2. lepak kt bangi buka puase.
3. tido ramai2
4. saat muke khusyuk je denga ak bebel2.haha
5. kasih sayang yg terpaut antara kite.hahahahhahaha

5 Perkara yang anda menyampah dengan rakan karib anda?

aku suke semua pasal korg.hahahaha

Bila kali pertama jumpa rakan karib anda?
mostttt of them kt SEPINTAR.haha.8 feb 2006.

Adakah anda sayang rakan karib anda?
bg sy lemak pon sy masih syg anda :D

Pernah hug and kiss kawan karib anda?
last time KLIA

Pernah tersepak kawan karib anda?
lebih dri tu pon da selalu

Pernah mengumpat kawan karib anda?
............................... :))

Kali terakhir anda ketawa dengan kawan karib anda?
10 feb 2010

Kali terakhir anda marah dengan rakan karib anda?
samue da berlalu di bawa air laut lol

Anda mahu rakan karib anda jadi apa untuk anda?
jadi kawan sy pon da ckop .cute en.huhu

Pesanan anda untuk rakan karib anda:
marila berkawan baik .huhu
5 barang yang korang sayang nk buang.

1. duit.
2. harta karun sy
3. kastu converse kt msia
4. keluarga
5. org melayu :D

3 benda yang diimpikan dan harap akan menjadi kenyataan satu hari nanti.

1. sneakers baru
2. katil yg empuk
3. spring

Based on those questions.. Why??
sebab sy nk la.jgn tnye bole? :p

1. Besides your lips , where is the favorite spot to get KISSED?
hati sy.hahahah

2. How did you feel when you woke up this MORNING?
NGANTOK gleee.tp.mummy kte PERGI CLAS.so.bgon dgn hati yg terbuka =p

3. Who was the last person you took a photo WITH?
botak.haha

4. Would you consider yourself SPOILED?
sedkit

5. Will you ever donate BLOOD?
hahahahhahahhahahahhaha.pengalaman sy derma darah dlu tidak begitu mengasyikkn.huhu

6. Have you ever had a best friend who was of the opposite SEX?
sy kn sosial.haha

7. Do you want someone to be DEAD?
masing2 ade hidup masing2 en.you life your life.i lofe mine. :D

8. What does your last text message SAY?
oh.k2

9. What are you thinking about right NOW?
prot lapa.nk mndi.nk blja.haha

10. Do you want someone to be with you right NOW?
MESTILAH.

11. What was the time you went to bed last NIGHT?
pakcik.kte tido kul bpe smmlm?haha

12. Where did you buy the tee you are wearing NOW?
ses. east garden :D

13. Is someone on your mind right NOW?
NEXTTTT.same ques as before la


Four names that friends call you.
a) nina
b) na
c) bihun
d) farina

Four most important dates in your life.
a) 21st jun 2010
b) 14th feb 2010
c) 20 may 1986
d) 15th oct 1990

Four things you have done in the last thirty minutes.
a) survey ni la.lme beno nk hbs.
b) fb
c) twitter
d) memandang sayu prot yg bunyi2.haha

Four ways to be happy.
a) shopping
b) makan
c) masak serta menjadi :p
d) tgk moviee banyak2.

Four people you miss from your past.
a)
b)
c)
d)

Four gifts you would like to receive.
a) trench coat yg mengoda
b) tiket g nz winter ni.*bole eh.eh2*
c) sneakers tuuu
d) surat cinta bole?haha

Four of your favorite hobbies.
a) skype
b) duduk kt library*nerddd*
c) makan bnde sedap
d) mandi

Four places or country you want to visit.
a) NZ
b) new york
c) indon
d) pulau2 indah kt msia

Four favorite drinks.
a) hot choc
b) coke
c) juice
d) milo ais b buat :D

Four things always found in your bag.
a) buku
b) buku
c) buku
d) buku.hahah

Four favorite colors.
a) merah
b) hitam
c) purple
d) silver

Top four hangouts.
a) cafe uni
b) sci tech
c) fisher library
d) darling habour
gile ilmiah ak.haha

Top four you love so much.
a) Family.
b) diri ini
c) rakan
d) anda

Top four 'things' that are special to you.
a) diri sendri
b) kad tu
c) jam
d) jiwa raga

TAG :
ANYONE!!!