There was an error in this gadget

Thursday, March 24, 2011

banyak lepasan spm yang lame2. macam aku punya taraf dan keatas akan cakap. ala. spm je. spm je kott. same macam org yang nak amek spm cakap. ala.pmr je kot. lepas tu.org yg dah hbs upsr tu. ala upsr je kot

ulang alik tu jgk. sbb cerita pasal result upsr pmr spm tu tahan paling lama 2 minggu. eh lagi kurang. seminggu. kadang2 macam aku ni .sampai sekarang ade jugak yang result mbr aku yang aku tak tahu. result sendiri tu mengangap nak ingat.

"spm tu tak penting mane pun, sekarang ni lagi penting'

memang, ade je yang spm tak dpt semua a. tp lepas uni bgos. cemerlang. mantap kerja gaji besar.buat bisnes bagos.

ade je yang tak pyh amek spm pun. boleh jadi jutawan. memang. tp kalau result spm bgos. satu pintu terbukak untuk anda

senang cerita macam ni.

kalau upsr aku dlu tak macam tu well. aku sekolah biase je lower form. ok. kalau pmr aku tak macam tu. aku tak masuk sepintar tu. kalau aku tak masuk sepintar tu.result spm aku tak macam tu. kalau result spm tu tak macam. aku takde dekat tmpt aku skrg. aku bukan dari keluarga senang yang keluarga mampu nak hantar belajar jauh2. mungkin mampu kot. tapi kalau hanta aku sorg. jeles la lagi 4 beradik tu.

hidup ni kan macam rantai. bersambung2. takde yang belakang. takde la yang dpan.

qada' dan qadar tu ketentuan Dia kan :)


p/s : aku dah prepare muka toya kalau2 korang bahan aku. =p

Tuesday, March 22, 2011

semalam aku mimpi aku balik masia untuk wekend je. nina dalam mimpi adalh orang yang kaya.

Saturday, March 19, 2011

manusia.

jangan bercakap tanpa berfikir.

kalau kau fikir aku senyum tanda aku suka. salah la gile. aku senyum sebab malas nak melayan

aku kecoh mmg. tapi kau tahu ape yg tersirat. kau tau ape bad sides aku. kau tahu good sides aku.

kau tak tahu. jangan bercakap macam kau kenal sgt aku. sebab kalau kau kenal aku kau takkan bercakap macam tu.

kenal dlu.selami hati budi dlu baru nak judge aku

kau tahu. setiap kali org cerita kat aku. aku akan tanya dlu. ni rahsia ke ape. aku boleh cerita kat org ke tak. kau ingt aku suka2 sebarkan cerita org lain. aku dah mintak izin la gile.

cara aku lain. tapi kau tak ada hak nak menjadi hakim

oh lupa. hakim dunia mmg banyak


-emo la siot-

manusia tak pernah hargai melainkan die da hilang benda tu kan.
mungkin hari ini takkan menjadi hari ini kalau tak ade semalam

mungkin esok tak akan tiba untuk aku. untuk kau.

tapi percayalah aku yang hari ini takkan menjadi begini kalau tak ada kamu.

mungkin aku patotnya menjadi lebih baik tapi sebab ada kamu aku menjadi begini

kalau itu yang betul nya. tak apalah. aku punya hidup aku yang mencorakkannya. kalau begini jadinya. aku yang pilih

mungkin aku patutnya menjadi seorang yang kurang baik dari aku sekarang tapi adanya kamu aku menjadi diri aku pada hari ini

terima kasih pada kau kalau begitu

siot. aku kearah homesick sebenanya. tgk video orang kenduri kenadar dekat tanah air. denga lagu upin ipin. b suka gile tgk cerita tu. mane tak buat aku agak2 kearah kehomesickan.

denga lagu hujan terus aku teringat zaman habis spm. siot. aku dah tua. 21 tahun ini. tak lama lagi nak kawen.

Friday, March 11, 2011

last 2 weeks macam sangat hectic. tak menang tangan nak buat semua benda.
Last week:
Final on Friday the 4th of march
Jelajah Sydney on 5th March
1st semester 2011 started on 28th Feb
Seminggu berkejar2 macam orang gile. Then
DONE

This week :
Classes and Labs
Farewell Sistah2 Rina,Adil,Ismah,Nadee Selase* (Tuesday)
Netball
Rina went back for good
Graduasi Ismah, Nadee, Adil, Wajdi

Sangat macam terinspired by their success. First class kot.

Congratulations people. Bila dah jadi somebody jangan lupa pulak orang2 yg suka bebel2 kat korg ni :D